torna

Detall de la notícia

Imatge 3126011

Els assessors dels CEP inicien una formació per continuar millorant la facilitació de les formacions en els centres educatius

Els passats dies 30 i 31 d’octubre els assessors dels centres de professorat (CEP) de les Illes Balears es varen reunir a Pina (Algaida) per continuar amb la formació de formadors que la Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat organitza per assegurar el model de formació previst en el Pla Quadriennal de Formació del Professorat 2016-2020.

En aquesta ocasió, la formació “Facilitant camins de millora pedagògica” es va organitzar fonamentalment al voltant de tres qüestions: l’organització i l’acompanyament de grups impulsors de la formació als centres educatius, la posada en marxa d’estratègies d’observació entre docents dels centres i els processos d’avaluació d’impacte i de transferència de la formació als centres educatius.

En primer lloc, Tomeu Barceló, cap del servei de Normalització Lingüística i Formació, exposà totes les actuacions que l’esmentat servei preveu dur a terme durant el curs 2017-2018. A continuació, les doctores Begoña de la Iglesia i Maria Rosa Rosselló, professores de la UIB, impartiren una ponència sobre com es pot organitzar en els centres educatius l’observació entre iguals com a estratègia formativa entre els docents que participen en la modalitat de Formació del centre (FdC). Després, Olga Esteve Ruescas, doctora en Ciències de l’Educació per la Universitat de Barcelona i en l’actualitat professora titular de la Universitat Pompeu Fabra, es va encarregar de continuar treballant amb els assistents la metodologia de la pràctica reflexiva i es va centrar en la creació i coordinació dels grups impulsors de la formació en els centres educatius.

La directora general de Formació Professional i Formació del Professorat, Maria F. Alorda, visità el darrer dia de la jornada l’equip d’assessors per conèixer de primera mà els temes treballats durant els dos dies de formació. També agraí i encoratjà els assessors en el desenvolupament d’un acompanyament d’èxit en els processos formatius que actualment es duen a terme en els centres educatius de les Illes Balears.