torna

Detall de la notícia

Imatge 3112298

29 d'octubre, Dia sense Jocs d'Atzar

Les Unitats de Conductes Addictives (UCA) de les Illes Balears varen atendre durant l’any 2016 un total de 5.316 persones, 236 de les quals (4,43 %) varen ser per addicions sense substància classificades per problemes amb joc patològic, ús d’Internet, i d’altres. D’aquestes 236 persones, un 58,47 % va ser per problemes amb el joc patològic,  i el 84,05 % eren homes.

A l’UCA Jove (dependent del Servei de Salut i que atén joves de 14 a 21 anys) de les 95 persones ateses per conductes addictives sense substància el 2016 predomina l’atenció al jove amb problemes en l’ús d'Internet amb un 90,52 %, seguit d’un 9,47 % per problemes amb el joc patològic.

La Direcció General de Salut Pública i Participació amb motiu del 29 d’octubre, Dia sense Jocs d’Atzar, i emmarcat en el Pla d’Addiccions i Drogodependències de les Illes Balears (PADIB), vol conscienciar sobre les conductes problemàtiques derivades del mal ús de les tecnologies digitals com són els jocs en línia, els videojocs o les xarxes socials.

Per prevenir-ne l’abús el PADIB recorda que és important el paper de la família per propiciar un ús responsable fomentant la comunicació familiar, establint regles i horaris de dedicació a aquestes activitats o compartint espais comuns. Aquestes són algunes de les mesures per poder prevenir l’abús i, per tant, la possible presència de problemes personals, socials i familiars.
 
Jornades sobre Tecnologies Digitals i Riscs Associats

La Direcció General de Salut Pública i Participació organitza els dies 16 i 17 de novembre a la sala d’actes de l’Hospital Son Llàtzer les Jornades sobre Tecnologies Digitals i Riscs Associats per tractar la importància de les tecnologies digitals en el dia a dia, així com la repercussió que tenen en els joves. També s’hi abordarà la situació del joc d’atzar posant èmfasi en el joc en línia.

La Direcció General de Salut Pública i Participació vol incidir en la prevenció, per poder gaudir del lleure tecnològic sense arribar a situacions problemàtiques o de dependència.

Recursos

Les persones interessades a conèixer els recursos comunitaris que hi ha a les Illes Balears en prevenció, tractament i inserció d’addiccions poden consultar la Guia de recursos en drogodependències i addiccions en la web de la Conselleria de Salut.

Així mateix, per rebre informació i orientació, es poden posar en contacte amb el PADIB a través del telèfon 971 17 78 48 o a l’adreça electrònica pladrogues@dgsanita.caib.es.

La Direcció General d’Ordenació del Joc de l’Estat espanyol té activa una pàgina web <www.jugarbien.es> en la qual es facilita informació sobre el joc responsable i explica els riscs i problemes amb el joc com per exemple l’addicció o dependència. Com a recurs també tenen una guia sobre aspectes preventius que cal tenir en compte.