torna

Detall de la notícia

Imatge 3095309

II Trobada de Zeladors a l'Hospital Universitari Son Espases

Un centenar de zeladors del Servei de Salut de les Illes Balears es varen reunir els passats dies 6 i 7 d’octubre a l’Hospital Universitari Son Espases (Palma) per parlar del present i dels reptes de futur d’aquest col·lectiu. Aquesta trobada, la segona organitzada per l’esmentat hospital, comptà amb el suport de l’Institut de les Qualificacions Professionals de les Illes Balears (IQPIB) i del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB).  

Sota el títol de “La seguretat, la qualitat i les competències professionals dels zeladors”, durant el transcurs d’aquests dos dies es varen organitzar tot un seguit de conferències, debats i ponències. En aquest sentit, al marge de les dificultats que es troben els zeladors en la feina quotidiana, els dos temes principals varen ser la professionalització del col·lectiu i la necessitat de crear uns estudis reglats.

Joan Antoni Sancho, director de l’IQPIB, i Pere Torrens, director del SOIB, varen explicar tot el que fa referència a la qualificació professional relacionada amb la professió, concretament la denominada “Trasllat i mobilització d’usuaris i/o pacients, documentació i materials en centres sanitaris”. Segons el disseny i la redacció d’aquesta qualificació professional de la família professional de Sanitat inclosa en el Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals (CNCP), la competència general consisteix a col·laborar en la mobilització i realitzar el trasllat i atenció dels usuaris i pacients d’un centre sanitari i en l’ordenació i trasllat dels seus documents i materials, tot utilitzant les tècniques, els equips i els materials accessoris sota la supervisió del personal corresponent per garantir la integritat i seguretat dels usuaris i pacients, complint amb els protocols i normativa aplicable als centres sanitaris.

Durant la seva intervenció explicaren tot el que fa referència a les convocatòries sobre el procediment per acreditar les competències professionals adquirides a través de l’experiència laboral o de vies no formals de formació. Per altra banda, també es va explicar l’estructura i les possibilitats que representa tot el que fa referència als certificats de professionalitat, tot i que actualment el Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) no el té elaborat ni dissenyat per a aquesta qualificació.

Els assistents mostraren un gran interès per les explicacions i demanaren diverses qüestions i aclariments sobre aquesta qualificació professional. Igualment es va oferir el Servei del Punt d’Orientació Acadèmica i Professional (POAP) per a qualsevol informació complementària.

Cal destacar que a la trobada d’enguany hi varen ser presents zeladors i responsables de l’Hospital Valle del Nalón (Langreo, Astúries).