torna

Detall de la notícia

Imatge 3087213

El Govern reuneix a Menorca més de seixanta professionals de la joventut de les Illes Balears per impulsar el treball en xarxa en l'àmbit juvenil

Un total de 63 professionals de la joventut de totes les Illes Balears participaran aquest dijous i divendres en la segona trobada de professionals de la joventut que ha organitzat a l’alberg de La Vinyeta de Ciutadella la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a través de la Direcció General d’Esports i Joventut i l’Institut Balear de la Joventut (IBJove), en col·laboració amb l’Associació Professional de Joventut de les Illes Balears (APROJIB) i el Consell Insular de Menorca.
 
La trobada està dirigida a aquelles persones que treballen en l’àmbit de la joventut (representants d’institucions i entitats, tècnics i tècniques, informadors i informadores, dinamitzadors i dinamitzadores, etc.) i pretén desenvolupar coneixements, competències i actituds sobre el treball en xarxa, potenciar la complementarietat i la col·laboració entre els treballadors de Joventut i fixar els fonaments cap a una col·laboració estable i perdurable en el temps.
 
Les jornades seran inaugurades aquest dijous a les 11.30 hores pel director d’IBJove, Joan Ferrà, i el president de l’APROJIB, Miquel Àngel Marroig; en presència del conseller d’Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca, Miquel Company; i dels directors insulars de Joventut de Mallorca, Àlex Segura, de Menorca, Pilar Carrasco, i d'Eivissa, Fernando Gómez.
 
Acte seguit, l’expert Juan Francisco Berenguer Martínez, impulsor del projecte “Trabajar con jóvenes” impartirà la conferència “¿Qué beneficio obtienen los y las jóvenes del trabajo en Red de los y las profesionales de juventud?”.
 
Posteriorment, la responsable de l’Observatori de la Joventut de les Illes Balears, Assumpta Mas, donarà a conèixer el mapa de professionals de la joventut de la Comunitat Autònoma, el qual permetrà conèixer l’estat actual dels recursos de joventut i impulsar propostes de futur.
 
Després del dinar, es durà a terme un taller formatiu sobre el treball en xarxa i es visitarà el punt d’informació jove de Ciutadella.
 
Al dia següent, divendres, representants de l’Associació Catalana de Professionals de Joventut presentarà el document sobre els perfils professionals de joventut de Catalunya, el qual donarà peu a iniciar, posteriorment, una taula rodona sobre aquest tema entre els homòlegs de les Illes Balears, el País Valencià i Andalusia.
 
Les jornades de Ciutadella són les segones destinades al col·lectiu de professionals de la joventut que organitza la Conselleria de Cultura, Participació i Esports. Les primeres van tenir lloc a Palma el mes de juny de l’any passat.
 
Programa Trobada Professionals de Joventut Illes Balears
5 i 6 d’octubre de 2017. Ciutadella
 
L’objectiu principal d’aquesta trobada és la de generar un espai on es puguin compartir experiències i bones pràctiques, formar-se, resoldre dubtes, suggerir propostes de futur i, en definitiva, establir lligams i avançar cap a un marc de col·laboració estable.
 
5 d’octubre
 
11:00 h : Acreditacions i documentació
 
11:30 h: Inauguració de la Trobada
 
11:40 h: Conferència. Juan Francisco Berenguer Martínez  ¿Qué beneficio obtienen los y las jóvenes del trabajo en Red de los y las profesionales de juventud?
http://www.trabajarconjovenes.com
 
 13:15 h: Presentació del mapa de professionals de Joventut de les Illes Balears (OBJIB)
 
14:00 h: Dinar
 
16:00 h: Introducció al taller “Feim Xarxa”
 
16:30 h: Taller feim Xarxa . Grups de treball
 
17:30 h: Posada en comú tallers
 
18:00 h: Pausa /Café
 
18:30 h: Visita organitzada a Ciutadella
 
20:30 h: Sopar
 
6 d’octubre
 
9:00 h: Presentació dels perfils professionals de joventut per part de l’Associació Catalana de Professionals de Joventut
 
10:30 h : Taula rodona d’associacions de professionals de Joventut  (participen l’Associació catalana, Associació andalusa, Associació valenciana i APROJIB)
 
12:30 h:  Cloenda de les Jornades
 
14:00 h: Dinar