torna

Detall de la notícia

Imatge 3082556

Primera reunió del patronat de la Fundació que gestiona el Conservatori Superior i l'ESADIB

El conseller d’Educació i Universitat, Martí March, ha presidit avui matí la reunió del Patronat de la Fundació per als Estudis Superiors de Música i Arts Escèniques de les Illes Balears (FESMAE-IB). Es tracta de la primera reunió de la nova Fundació que unifica les dues que hi havia fins ara per gestionar el Conservatori Superior de Música i Dansa de les Illes Balears i l’Escola Superior d’Art Dramàtic de les Illes Balears.

Per això a la reunió d’avui ha tengut lloc l’acceptació dels càrrecs de patrons i nomenament del vicepresident del Patronat, el nomenament dels càrrecs directius docents i el nomenament del nou gerent.

La nova entitat es regirà per els nous estatuts aprovats el passat mes de març al Consell de Govern i manté el caràcter docent i sense ànim de lucre de les fundacions anteriors,  amb la finalitat de promoure la participació privada i pública en les activitats d’interès general de naturalesa docent i cultural en els àmbits de la música i de les arts escèniques.

Aquesta actuació forma part de l’objectiu d’unificar la gestió dels estudis artístics superiors de les Illes Balears i pretén reordenar i racionalitzar aquests estudis. Entre les finalitats de la fusió  de les dues fundacions es cerca també l’eficiència, l’estalvi i la coordinació tant de recursos humans com econòmics de tots  els estudis superiors artístics de les Illes Balears.

Ramon Porter, nou director del Conservatori Superior de Música i Dansa de les Illes Balears

El Patronat de la Fundació ha aprovat avui el nomenament de Ramon Porter com a nou director del Conservatori Superior de Música i Dansa de les Illes Balears, que ha succeït en el càrrec a Albert Díaz.

Porter ha cursat estudis de piano amb Joan Massià Carbonell, Sofia Puche i Eulàlia Solé i de composició amb Josep Soler a Barcelona. Obté els títols de Professor Superior en solfeig i teoria al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona i el de Professor Superior d'harmonia, contrapunt, composició i instrumentació al Conservatori Professional i Superior de Badalona amb la distinció dels Premis d'Honor en Composició i en Instrumentació.

Com a pianista ha col·laborat amb l'Associació Catalana de Compositors, amb l'Orquestra del Teatre Lliure i amb el grup instrumental Barcelona 216, del que va ser cofundador, participant en els festivals de música contemporània més importants d'Espanya. Ha enregistrat per TV3 i per Catalunya Ràdio.

Com a compositor ha estat programat  en festivals de música contemporània de Barcelona (Setmana internacional de música contemporània, Cicle de música del segle XX-XXI, Festival de músiques contemporànies de Barcelona, Avuimúsica), Palma de Mallorca (Encontre internacional de compositors) així com d'altres d'Espanya i de l'estranger (Festival di Musica Contemporanea, Ischia, Itàlia) i en intercanvis culturals (Eslovènia, Alemanya, Argentina, etc). També va ser seleccionat per a l'estrena de la seva obra Trio (1985) al Carnegie Recital Hall de Nova York. 

Ha publicat obres a les editorials Clivis, Boileau i Reichenberger i va ser redactor, en més d'un centenar d'articles, de la Gran Enciclopèdia de la Música (Ed. Enciclopèdia Catalana, vuit volums, Barcelona 1999-2003).

Com a docent ha estat professor dels conservatoris de Santa Coloma de Gramenet (1986-1992), Manresa (1987-88), Conservatori Municipal de Música de Barcelona (1992-2002) i Conservatori Superior de Música de les Illes Balears (2003 fins l'actualitat), del què en va ser cap d'estudis durant cinc cursos.

Antoni Triay, nou gerent de la Fundació per als Estudis Superiors de Música i Arts Escèniques de les Illes Balears

El Patronat de la Fundació ha aprovat avui el nomenament d’Antoni Triay com a gerent d’aquesta entitat.

Triay ha estat 26 anys empresari i director d’empreses del sector turístic i compta amb una ampla formació i experiència en direcció general (IE Business School), liderant projectes de gran envergadura, per a empreses nacionals i internacionals. Des del gener de 2016 ha compaginat la presidència executiva de l’APAIB (Associació de productores audiovisuals de les Illes Balears) amb la seva tasca com a consultor i partner a DIMe Network (Barcelona), una consultoria de nova generació especialitzada en processos d’innovació i cocreació a través de la qual ha gestionat processos de definició estratègica i innovació per a corporacions com ‘la Caixa’, Unilever, IED, Iberia, com també processos de formació per a emprenedors a Barcelona Activa.

Ha estat president del grup de gestió d’Agències de Viatges (AVA) del 2003 a 2005 i propietari de Mega Management dedicada a la producció d’esdeveniments (2006- 2013) a més de director i copropietari de Bellver Viatges/ Bellver Events (1986-2013).

Titulat com a tècnic d’Empreses i Activitats Turístiques per l’Escola de Turisme de Balears, ha completat la seva formació amb diversos màsters a l’ESIC i a l’IES Business School, a més de les metodologies apreses a la Tiimiakatemia (Finlàndia), referent mundial en l’ensenyament de l’emprenedoria en equip. Ha gestionat projectes d’estratègia i innovació per a empreses com Unilever, ‘la Caixa’ o l’IED, i ha impartit formació utilitzant les metodologies de cocreació i team coaching per a Barcelona Activa o a assessorar Iberia Líneas Aéreas en el go to market d’Iberia Vacaciones.