torna

Detall de la notícia

Imatge 3082222

La presidenta Armengol anuncia una inversió de 2,6 milions d'euros per renovar les urgències de l'Hospital d'Inca

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha anunciat una inversió de 2,6 milions d’euros per renovar l’espai que ocupa el Servei d’Urgències de l’Hospital Comarcal d’Inca. L’objectiu d’aquestes obres és ampliar i adaptar la infraestructura hospitalària per oferir una atenció més confortable i de qualitat a la població que atén.
 
Així ho ha indicat la presidenta Armengol durant la visita a l’hospital que ha realitzat i durant la qual també ha pogut recórrer la planta de Pediatria, que recentment ha estat decorada gràcies a la col·laboració amb l’associació Na Marga Somriu. Han acompanyat la presidenta la consellera de Salut, Patricia Gómez; el director general del Servei de Salut, Juli Fuster; l’equip directiu del centre encapçalat per la gerent, Soledad Gallardo, i el batle d’Inca, Virgili Moreno.
 
“Per a mi és un plaer enorme poder anunciar l’ampliació de l’Hospital d’Inca”, ha dit la presidenta. Armengol també ha destacat que la salut és prioritària per al Govern i que seguirà “amb aquesta línia d’inversions en les infraestructures per poder garantir l’assistència sanitària de qualitat”. Així mateix, la cap de l’executiu ha destacat que aquesta millora a l’hospital inquer era una reivindicació “històrica” i ha valorat les aportacions dels professionals en el projecte.
  
Aquestes obres formen part del Pla d’Infraestructures de la Conselleria de Salut i permetran adaptar el centre a les noves necessitats derivades de l’increment de població. Cal destacar que l’Hospital Comarcal d’Inca es va obrir el març de 2007 per prestar assistència sanitària a una població de 84.000 persones dels municipis d’Alcúdia, Búger, Campanet, Costitx, Escorca, Inca, Lloret, Lloseta, Llubí, Mancor, Maria de la Salut, Muro, sa Pobla, Sineu i Pollença. Actualment, ‑només deu anys després de l’obertura‑ té una població assignada de 122.000 persones.
 
Aquest increment de població ha suposat un augment considerable de l’activitat assistencial que desenvolupen els professionals de l’hospital. En el cas del Servei d’Urgències, el 2007 atenia una mitjana de 116 urgències diàries i enguany la xifra ha arribat a les 172, gairebé un 50 % més en només una dècada.
 
Així doncs, per tal d’oferir una assistència sanitària amb els màxims estàndards de qualitat i de seguretat del pacient, és imprescindible fer una actuació a les Urgències i adaptar els espais a les necessitats actuals. Per això, el Servei de Salut hi destinarà 2,6 milions d’euros, dels quals 234.472 seran per a la redacció del projecte i 2.384.000 euros per a l’execució.
  
La reordenació i ampliació
 
Actualment, el bloc on està ubicat el Servei d’Urgències té una superfície de 1.300 m², però en aquest espai també s’hi ubica la Unitat de Crítics i l’hostatgeria. D’aquesta manera, la zona d’Urgències ocupa només 967 m².
 
L’actuació prevista ‑que suposarà traslladar de lloc l’hostatgeria i també desplaçar la Unitat de Crítics a una nova planta que s’elevarà a una de les àrees de l’hospital‑ permetrà ampliar un 57 % la zona d’Urgències, ja que passarà de 967 m² a 1.526 m².
 
Aquesta ampliació també permetrà crear dues zones diferenciades (pediatria i adults), eliminar l’àrea de lliteres (amb 22 unitats) i reconvertir-la en dues sales (15 lliteres i 10 butaques), la qual cosa augmentarà la intimitat i el confort dels pacients.
 
La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha destacat l’avanç que suposarà separar pacients pediàtrics d’adults, que gaudiran de més intimitat, i ha remarcat que amb aquesta ampliació milloraran les condicions per als usuaris i també per als mateixos professionals, que podran desenvolupar la seva tasca de manera més còmoda gràcies als canvis introduïts en els circuits assistencials. La consellera també s’ha mostrat satisfeta pel fet que els professionals del Servei hagin participat en el disseny dels espais.
  
Humanització de la Unitat de Pediatria i la Sala de Rehabilitació
 
La presidenta del Govern ha visitat també la Unitat de Pediatria per veure la decoració dels espais, que s’ha dut a terme amb la col·laboració de l’associació Na Marga Somriu, i amb la qual es pretén fer els espais més acollidors i càlids per als infants.
 
Els motius de la iniciativa, titulada Margaquarium, són marins: representen el fons de la mar i els protagonistes són una sirena i un bus, que estan envoltats de diversa fauna marina molt colorida.
 
A la Unitat d’Hospitalització s’han decorat els vidres i el mostrador d’Infermeria, que simula la proa d’un vaixell, i també s’ha decorat el passadís, les portes de les habitacions i la paret frontal de cada habitació.
 
Igualment, l’univers de Margaquarium ha arribat a la Sala de Rehabilitació, on s’ha col·locat un vinil en els vidres de la finestra amb un efecte molt impactant.
 
Tant la presidenta com la consellera i els responsables del centre han expressat paraules d’agraïment a l’associació que, amb la seva iniciativa, vol mantenir viva la memòria de Marga Cañellas.