torna

Detall de la notícia

Imatge 3080678

Els mallorquins Jaume Carrió i Carles Bover, seleccionats al festival ABYCINE

Del 20 al 28 d’octubre se celebra la XIX edició d'’ABYCINE, Festival de Cine de Albacete, un esdeveniment que en els seus 18 anys de vida s'’ha convertit en un dels principals referents del cinema independent de l’'Estat espanyol. L'’any passat el festival va projectar 104 títols entre curts, documentals i llargmetratges, va repartir 55.000 euros en premis i va atreure la presència de 22.500 espectadors. Un dels premis més destacats de l’'edició passada va ser per a la comèdia "“Tenemos que vernos"” del realitzador Toni Bestard, que va guanyar el concurs de projectes de la part professional del festival (Abycine Lanza), la qual va obtenir  una ajuda a la producció de 15.000 euros atorgada per Castilla-La Mancha Media. Una altra producció mallorquina, “Bittersweet days”, de Marga Melià, va aconseguir un contracte amb la distribuïdora #ConUnPack després del seu pas per Abycine.
 
La Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears participa en el festival a través de la Illes Balears Film Commission (IBFC), que assumeix les despeses de desplaçament de Carles Bover i Jaume Carrió i proporciona al festival informació sobre les produccions audiovisuals de les Illes Balears. Enguany, ABYCINE ha seleccionat dues produccions balears: “"Gas the arabs" de Carles Bover i Julio Pérez del Campo i “"Woody & Woody”" de Jaume Carrió, perquè s’exhibeixin dins el programa oficial. A més de figurar entre les pel·lícules que es projectaran davant el públic general, els seus directors també aprofitaran l’'àrea professional per presentar els seus projectes.
 
El 19 d’octubre, durant la inauguració d’Abycine Lanza, la coordinadora de la IBFC, Àngela Bosch, presentarà la feina de la Illes Balears Film Commission, en un acte que té com a objectiu posar de relleu l’'arxipèlag com a escenari cinematogràfic i animar empreses i professionals a rodar a qualsevol de les quatre illes.
 
“"Gas the arabs”" i “"GAZA"”, de Carles Bover i Julio Pérez del Campo
 
El llargmetratge “"Gas the arabs”", dirigit per Carles Bover i Julio Pérez del Campo, que tracta la situació de la Franja de Gaza una vegada els mitjans de comunicació deixen de prestar atenció quan s'’aturen els bombardejos de l’'exèrcit d'’Israel, es projectarà el 22 d’octubre a Abycine. El documental també ha estat seleccionat per projectar-se a la Mostra Internacional de Cinema Documental Montaverner MON-DOC (24 setembre - València)  i per formar part del catàleg de visionats de la videoteca MEDIMED (Sitges).

El projecte té també format de curtmetratge, que sota el títol de 'GAZA', va ser seleccionat al Festival de Cine d'’Elx el juliol, i aquest setembre i octubre participa a Mediterraneo Video Festival (16setembre - Italia), Festival Internacional de Cortometrajes Flor Azul (23 setembre - Argentina), Santurzine - Santurtziko Zinemaldia (4 octubre - País Basc), Sanfernancine (4 octubre - Madrid), Festival de Cine Solidario de Guadalajara (7 octubre) i l'Evolution Film Festival (Mallorca).
 
Tràiler “"Gas the arabs"” https://vimeo.com/213109894
 
“"Woody & Woody"” de Jaume Carrió
 
"Woody & Woody" és un dels 25 projectes seleccionats per projectar-se a la secció de curtmetratges d'’Abycine. Escrit per Laura Gost i dirigit per Jaume Carrió, es tracta d’'un curtmetratge d’'animació que neix en clau d'’homenatge cinèfil a la trajectòria de Woody Allen, amb diàlegs frenètics impregnats d'’ironia i enginy i amb uns dibuixos de traços vibrants que semblen moure'’s a ritme de jazz, amb una banda sonora original signada pel músic mallorquí Miquel Àngel Aguiló. Adri Bonsai és la directora d'’animació d'’aquest curtmetratge de 12 minuts animat per Tomeu Mulet i ella mateixa. És una producció de CEF, Tomavistes i IB3, amb el suport del Consell Insular de Mallorca.
 
'Woody & Woody', que es va estrenar oficialment a CineCiutat (Palma) el mes de juny passat, acumula fins el moment 16 seleccions a festivals de dins i fora d’'Espanya. També ha rebut quatre premis: el Premi a Millor Curtmetratge en Català de la XX Mostra de Cinema Jove d'’Elx, Menció Especial a l’'11è Festival Internacional de Cine de Sax (Alacant), la Nominació al Millor Curt d'’Animació al Festival de Curtmetratges K-lidoscopi (Cullera, València) i Premi al Millor Curtmetratge FESOHCURT: Festival de Curtmetratges de Nules, Castelló.
 
Enllaç tràiler: https://vimeo.com/193873197