torna

Detall de la notícia

Imatge 3077448

Cort i Govern signen un acord que permet que 12 alumnes d'entre 14 i 16 anys segueixen el Programa d'Intervenció socioeducativa a Palma

Educació i Cort, han signat avui el conveni que permet implantar a Palma el Programa d'Intervenció socio-educativa (PISE) durant el curs escolar actual (2017-2018) i fins el 2020.

El programa PISE a Palma comparà amb una aportació d'uns 108.000 euros per part de l'Ajuntament i arribarà a un total de 12 alumnes d'entre 14 i 16 anys en risc d'exclusió escolar per a qualsevol circumstància (desmotivació, fracàs en els estudis, etc) en previsió de que s'en pugin beneficiar fins a 20 alumnes per curs.

El batle Antoni Noguera ha remarcat que "al nou model de ciutat Palma ha de ser una ciutat educadora i d'igualtat oportunitats". "Aquest programa és un programa de tornar a començar, a al·lots que no s'adapten a la via normal del procés educatiu i els generam una segona oportunitat. Ara fa estona que la època de les retallades han acabat i generam segones oportunitats per la ciutadania", ha dit.

El conseller Martí March ha explicat que a les Balears es fan convenis PISE amb 30 ajuntaments i això suposa atendre a una vuitentena d'alumnes. March ha afirmat que només "des de la col·laboració institucional es pot abordar un problema de fons com és el fracàs escolar. Ens interessa que cap alumne d'ESO pugui quedar fora del sistema i pugui tenir un problema d'abandonament", ha dit.

Què és el programa PISE?

És un programa d’escolarització compartida entre l’administració educativa i d’altres entitats pensat per facilitar que l’alumnat no abandoni l’activitat acadèmica i/o formativa, de manera que se’n garanteixi l’accés al món laboral amb el màxim de formació possible. Es tracta d’un programa de prevenció davant un alumnat que presenta desmotivació cap a les tasques acadèmiques, inadaptació escolar i fracàs escolar generalitzat, sense que la causa sigui la manca de capacitat intel·lectual. És alumnat que rebutja l’escola i mostra predisposició cap a tasques pràctiques relacionades amb el món laboral.

Els alumnes matriculats a l’etapa d’educació secundària obligatòria als centres escolars de les Illes Balears amb edats de 14 a 16 anys, als quals s’aconsella participar al programa PISE, fa una part de l’horari lectiu en entorns laborals o en programes socioformatius externs al centre educatiu. El programa PISE té com a objectiu aconseguir la plena escolarització i potenciar la prevenció i el control de l’absentisme escolar dels menors de 14 a 16 anys.