torna

Detall de la notícia

Imatge 3068772

El director d'IBJove encapçala la delegació balear en la trobada estatal amb motiu dels 30 anys del programa Erasmus+Joventut

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern assisteix amb una delegació de les Illes Balears encapçalada pel director de l’Institut Balear de la Joventut (IBJove), Joan Ferrà, a Múrcia a la trobada estatal que ha organitzat fins dissabte l’Agència Nacional Espanyola d’Erasmus + Joventut per commemorar els 30 anys de la implantació del programa. Els altres integrants de la comitiva balear són les dues tècniques que gestionen el programa a les Illes Balears per part de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a través de la  Direcció General d’Esports i Joventut del Govern, i dos dinamitzadors dels ajuntaments de Sant Lluís i d’Eivissa.
 
La Trobada, que duu per lema “Canviant vides des de 1987”, està dirigida a personal tècnic de les diferents CCAA, treballadors i formadors juvenils de les diferents administracions públiques i d'entitats i joves amb experiència en el programa o amb experiència en programes anteriors, amb l’objectiu de reflexionar sobre els èxits aconseguits al llarg d'aquests anys i de compartir les seves històries i experiències.
 
Moment excel·lent a les Illes Balears
 
Les Illes Balears assisteixen a aquesta trobada en un moment excel·lent pel que fa a projectes finançats a través del programa. Així, l’any 2015 es van subvencionar en el marc d’Erasmus + Joventut una desena d’iniciatives de les Illes, per un import total de 107.703,84 €. El 2016 aquesta xifra es va incrementar a 21 iniciatives i 236.608,45 €, la major quantia aconseguida mai en la història del programa a les Illes Balears.
 
Mentrestant, en les dues primeres rondes de 2017 (febrer i abril) ja es duen aprovats 15 projectes de les Illes Balears per valor de 173.275,40 €, i encara queda per desenvolupar la tercera i darrera, el mes d’octubre.
 
Pel que fa al Servei Voluntariat Europeu, s’ha de destacar que 25 joves de les Illes han pogut fer en els darrers tres anys un projecte de voluntariat a fora, mentre que 36 d’altres països han vengut a entitats de Balears amb el mateix objectiu.
 
Altres activitats
 
A més de celebrar el 30 aniversari d'Erasmus +, durant la trobada de Múrcia s’aprofitarà per reflexionar sobre les fortaleses i claus de l'èxit del programa i debatre sobre el futur i les possibilitats de millora, entre tots els agents que han contribuït a l'èxit del mateix.
 
Paral·lelament, es realitzarà l'Avaluació Intermèdia del programa "Erasmus +: Joventut en Acció" per debatre sobre el desenvolupament del programa, consolidar el treball en xarxa, detectar noves necessitats i poder dissenyar estratègies formatives i de cooperació futura. Així mateix es pretén visibilitzar, multiplicar i difondre els resultats del programa a la ciutadania.
 
La trobada està emmarcada en una metodologia d'educació no formal amb un format actiu i participatiu, que dona un especial protagonisme a les experiències personals dels participants.