torna

Detall de la notícia

Imatge 3068659

El Govern es felicita per l'acord signat amb la patronal hotelera de Mallorca i els sindicats per a la millora de la qualitat de l'ocupació a l'hoteleria

El conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, s’ha congratulat avui per l’acord que han signat el Govern, la Federació Hotelera de Mallorca i les respectives federacions d’UGT i CCOO per a l’ocupació de qualitat a l’Hoteleria a les Illes Balears, amb una vigència de 2018 a 2021. En concret, han signat l’acord el conseller Negueruela; per part de la Federació Hotelera de Mallorca, Inmaculada Benito; el delegat de la Federació de Serveis per a la Mobilitat i el Consum d’UGT, José García Relucio; i la delegada de la Federació de Serveis de CCOO, Silvia Montejano.

Aquest acord signat avui a la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria, assumeix el que s’ha pactat al Conveni Col·lectiu d’Hoteleria, prorrogat avui mateix per les organitzacions citades, i que contempla un increment salarial del 17% per als quatre propers anys. Aquesta pujada es distribueix de la següent forma: un 5% els dos primers anys –a partir de 2018- i un 3,5% les altres dues anualitats.

En aquesta pròrroga també s’ha introduït noves mesures per endurir les condicions d’externalitzacions o subcontractació d’empreses, garantint que com a mínim es respectin les condicions salarials i de temps de treball establertes en el conveni col·lectiu sectorial.

De forma tripartida, el Govern, la patronal i els sindicats també han acordat incrementar les mesures i actuacions adreçades a vigilar les càrregues de treball físic, i s’engegaran mesures en matèria d’ergonomia per facilitar la detecció i reconeixement de les malalties professionals.

S’estima que l’acord adoptat avui pugui beneficiar a més de 137.000 treballadors i treballadores del sector de l’hoteleria a les Illes Balears, és a dir, beneficia a un de cada quatre treballadors de les Illes Balears.

Valoracions


El conseller Negueruela ha indicat que avui és un “dia històric” per la repercussió que té l’acord signat, i per la “valoració molt positiva” que se’n fa del diàleg social. En aquest sentit, Negueruela ha destacat que, en un moment que exigeix una “altura de mires i generositat”, les parts han sabut estar a l’alçada.

Negueruela ha volgut reconèixer l’esforç de les organitzacions patronals i sindicals, que han entès que, després d’anys de dificultats, havia arribat “el moment de distribuir” la generació de riquesa, i així afavorir la reducció de les desigualtats i afavorir un creixement inclusiu.

D’altra banda, la Vicepresidència i Conselleria d’Innovació, Recerca i Turisme del Govern ha saludat el principi d’acord assolit entre patronals i sindicats del sector turístic per aprovar un nou conveni d’hostaleria.

El vicepresident Biel Barceló ha recordat que des del Govern s’havia expressat en reiterades ocasions la necessitat d’assolir aquest acord pel bé dels treballadors i treballadores i del conjunt del sector turístic. La darrera vegada, ahir mateix a la Nit del Turisme. Barceló afirma: “la pròrroga del conveni permetrà redistribuir millor la riquesa generada pel turisme i avançar cap a una major igualtat social, una fita cabdal en el model econòmic i social que defensa aquest Govern”.

El també conseller d’Innovació, Recerca i Turisme ha subratllat la importància de signar l’acord mesos abans de la temporada turística de 2018, ja que això ”garantirà la pau social en el sector turístic”, i serà positiu per al conjunt del nostre país.

Finalment, Barceló ha donat l’enhorabona a les parts negociadores, perquè “han demostrat tenir capacitat de diàleg i responsabilitat envers el conjunt de la nostra societat”.