torna

Detall de la notícia

Imatge 3068074

Dia Europeu de les Llengües

Ahir horabaixa va tenir lloc en el Museu de Mallorca un acte per commemorar a les Illes Balears el Dia Europeu de les Llengües. Organitzat per la Vicepresidència i Conselleria d’Innovació, Recerca i Turisme, a través del Centre Balears Europa, i la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a través de la Direcció General de Política Lingüística, l’acte comptà amb la presència de la directora general de Formació Professional i Formació del Professorat, Maria F. Alorda.

Durant la seva intervenció de benvinguda, la consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, va destacar que el Govern de les Illes Balears ha formalitzat enguany la inclusió com a membre de ple dret a aquesta Xarxa Europea, que es va crear en 2007 i té per finalitat influir en les polítiques lingüístiques de la Unió Europea relatives al reconeixement de les llengües regionals i minoritàries i a la gestió de la diversitat lingüística en el context d’Europa.

Després, Vicent Fenollar, cap de continguts i política de difusió de la Xarxa Europea per a la Promoció de la Diversitat Lingüística, va impartir una conferència sota el títol de “La Xarxa Europea per a la Promoció de la Diversitat Lingüística i la llengua catalana”.  

A continuació, el vicepresident i conseller d’Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló, va tancar l’acte. Barceló va destacar que l’actual Govern va establir des del primer dia com a prioritat el reconeixement del català com a llengua d’Europa.

Finalment, els membres del grup Posidònia Folk, Antoni Pastor i Marta Elka, varen interpretar poemes musicats de diversos autors mallorquins.

Dia Europeu de les Llengües

El Dia Europeu de les Llengües se celebra cada 26 de setembre des de l’any 2001 per iniciativa del Consell d’Europa.

Els seus objectius són:

  • Destacar la importància de l’aprenentatge de llengües i incrementar el plurilingüisme i la comunicació intercultural.
  • Promoure la riquesa de la diversitat lingüística i cultural d’Europa.
  • Fomentar l’aprenentatge de les llengües al llarg de tota la vida dins i fora de l’escola.