torna

Detall de la notícia

Imatge 3067246

El centre de dia d'Andratx incorpora cinc places a la Xarxa Pública d'Atenció a la Dependència

És la primera vegada que la Conselleria de Serveis Socials i l’Ajuntament acorden un conveni de places públiques al centre de dia municipal


Són places finançades pel Govern que s’incorporen a la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència de les Illes Balears


La Conselleria de Serveis Socials i Cooperació i l’Ajuntament d’Andratx han acordat incloure cinc places del centre de dia municipal a la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència de les Illes Balears. Avui de matí, la consellera Fina Santiago i la batlessa d’Andratx, Katia Rouarch, han signat el conveni de col·laboració que permet que, per primera vegada, aquest centre d’estades diürnes disposi de places establertes per conveni amb el Govern.
 
D’aquesta manera, l’Ajuntament ha posat a disposició del Govern 5 de les 15 places de què disposa el centre de dia municipal. Les finançarà la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació, per un import de 54.900 euros, i es destinaran a persones grans que tenguin reconeguda la situació de dependència.
 
Aquestes places s’integraran a la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència, com ja han fet la resta de places (tant de centre de dia com de residència) per a les quals la Conselleria ha subscrit un acord amb altres municipis de les Illes Balears —mitjançant convenis amb ajuntaments, mancomunitats o consells insulars.
 
Aquestes 5 noves places se sumen a les 110 places de centre de dia que la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació ha creat en els darrers dos anys per reactivar la Llei de dependència a les Illes Balears. Es tracta d’un increment del 16 % respecte de l’any 2015.