torna

Detall de la notícia

Imatge 3067232

El programa "Alter" inicia el curs amb més places i més municipis adherits

Sóller i la Mancomunitat des Raiguer desenvolupen per primera vegada aquest programa d’escolaritat compartida

Aquesta setmana s’ha iniciat el curs per al programa socioeducatiu “Alter”, que enguany oferirà més places i a més municipis, atès que Sóller i la Mancomunitat des Raiguer s’han adherit a aquest programa d’intervenció socioeducativa i el desenvoluparan per primera vegada, i al mateix temps s’han augmentat les places a altres municipis. Sóller disposarà de cinc places, i la Mancomunitat des Raiguer, de vuit, que destinaran a alumnes d’educació secundària obligatòria (ESO) en situació d’inadaptació o fracàs escolar. En total, aquest curs 2017-2018 s’oferiran fins a 282 places, distribuïdes per 30 municipis de les Illes Balears. El curs passat també s’augmentà el nombre d’empreses col·laboradores, un total de 187, a través de les quals s’han ofert fins a 35 formacions diferents.

El programa “Alter” ofereix una formació adaptada a joves d’entre 14 i 16 anys mitjançant accions extraordinàries i alternatives per a alumnes amb problemes d’adaptació al sistema educatiu ordinari, com ara absentisme, conflictivitat o manca d’adaptació. La finalitat del programa és facilitar que l’alumnat no abandoni l’activitat acadèmica o formativa, i facilitar-li formació prelaboral d’una manera més dinàmica i funcional. Per això, aquests alumnes fan tres dies de pràctiques en empreses col·laboradores, una jornada al centre de secundària per a la formació acadèmica i una altra de treball de competències amb els educadors socials. Els joves també es formen en competències com les habilitats socials, l’autoestima, el compliment de les normes, l’orientació laboral, etc. Es tracta d’alumnat en situació de risc o de conflicte social i amb problemes d’adaptació escolar, i l’accés al programa se sol·licita des dels serveis socials dels ajuntaments, els serveis de protecció de menors, els centres educatius, o a demanda de les famílies implicades.

El programa “Alter” és una iniciativa de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació, que hi destina un total de 284.000 euros anuals, i hi col·laboren la Conselleria d’Educació, mancomunitats locals, els ajuntaments participants i consells insulars.