torna

Detall de la notícia

Imatge 3067124

La presidenta Armengol destaca que el Palau de Congressos ha d'ajudar a consolidar un canvi de model econòmic a les Illes Balears

La presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, ha subratllat que infraestructures com el Palau de Congressos han d’ajudar a consolidar un canvi de model econòmic a les Balears. Així ho ha indicat durant el seu discurs d’inauguració del Palau de Congressos de Palma, on també ha remarcat que no sigui tan sols un referent econòmic sinó també “social”.

Parlant de la indústria turística, la cap de l’executiu ha destacat que ja s’ha assolit un allargament de la temporada. Això no obstant, també ha advertit que perquè aquesta situació perduri s’ha de construir “una economia més sòlida, més diversa i més competitiva”.

Armengol ha destacat les polítiques del Govern destinades a millorar el model social i econòmic de les Illes Balears. Ha posat com a exemple l’establiment de l’Impost del Turisme Sostenible “de vocació distribuïdora, amb tranquil·litat i acompanyats per un suport social majoritari”, i ha destacat un dels reptes més importants que se’ns plantegen: “aconseguir que la riquesa que es genera a aquesta terra es traslladi millor als sous i contribueixi a incrementar d’una manera més ferma el benestar de tots.”.

La presidenta també ha defensat la recerca de consens i el diàleg com a eixos bàsics per aconseguir els objectius econòmics i socials de les Illes Balears: la diversificació de l’economia i la igualtat entre la ciutadania i el respecte pel medi ambient. En referència al Palau, Armengol ha valorat que “el Govern de les Illes Balears i l’Ajuntament de Palma han fet una feina valuosa per poder fer realitat aquest Palau de Congressos” , “una herència que ens vàrem trobar malmenada”, ha recordat, “i que vàrem entendre com una oportunitat que, entre tots, hem de ser capaços de transformar en un èxit”.

La cap de l’executiu també ha destacat el caràcter mediterrani del Palau i ha indicat que ha de ser un espai “obert al coneixement, a la innovació i a les noves idees”. Així mateix, ha destacat que ha de ser un punt de trobada entre persones de diferents sectors i que ha d’estar obert a la ciutadania de Palma i de les Illes Balears.

L’acte, que ha estat clausurat pel rei Felip VI, també ha comptat amb la presència del vicepresident i conseller d’Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló; la consellera d’Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera; la consellera de Salut, Patricia Gómez; el conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, i el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons.