torna

Detall de la notícia

Imatge 3058833

El Govern i Cort han realitzat més d'un centenar d'inspeccions per fer front al turisme incívic

El vicepresident del Govern i conseller d’Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló, el batle de Palma, Antoni Noguera, la regidora de Seguretat Ciutadana de Palma, Angélica Pastor, i la directora general de Salut Pública i Participació del Govern, Maria Ramos, han presentat els resultats de la campanya d’inspeccions conjunta realitzada aquest estiu a locals turístics d’oci i establiments de restauració de diferents zones del litoral de Palma.


El vicepresident Biel Barceló ha explicat que, amb la coordinació i implicació de Govern i Ajuntament de Palma, aquest estiu s'han dut a terme diferents mesures per combatre el turisme incívic. "El sector turístic també ha de col·laborar per millorar el turisme i per millorar la nostra imatge. La primera passa per col·laborar és complir les normes", ha insistit Barceló.

El batle Antoni Noguera ha declarat que " l'activitat  econòmica ha de ser corresponsable amb el model turístic. Actuarem amb contundència davant dinàmiques negatives per a la ciutat". La regidora de Seguretat Ciutadana de Palma, Angélica Pastor, ha dit que la campanya de 2018 començarà abans i s'intensificarà.


Com es va acordar a la reunió entre institucions i entitats per coordinar mesures en contra del turisme incívic convocada per la Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme, aquest estiu s'han dut a terme 132 inspeccions conjuntes i transversals de la direcció general de Turisme, la direcció general de Salut Pública i Participació del Govern i l'Ajuntament de Palma a les zones més conflictives. Les visites es van fer de nit, de forma coordinada i van tenir lloc a establiments de restauració: restaurants, bars cafeteries, bars de copes, bars musicals, pubs i bars situats a discoteques, sales de festa o sales de ball. Com a resultat de les inspeccions, es van aixecar un total de 91 actes.


Per la seva part, la direcció general de Turisme va aixecar 23 actes, de les quals 10 corresponien a establiments il·legals que no estaven inscrits al catàleg. Durant la visita als locals, les inspeccions van revisar el compliment de la normativa en matèria turística respecte l'exhibició de plaques identificatives, la informació visible de la llista de preus i full de reclamacions, la disposició de documentació acreditativa, entre altres requisits.

La Patrulla Verda de l'Ajuntament de Palma va aixecar 10 actes i va fer acompanyament a visites de Turisme i Sanitat. La Policia va revisar la normativa de les activitats amb música o l'obligació de disposar de llicència d'ocupació de la via pública, d'assegurança de responsabilitat civil i de llicència d'activitats, entre altres condicions. A banda d'aquesta campanya, la Policia de Palma ha dut a terme inspeccions a 70 locals i ha aixecat 33 actes durant aquest estiu.
Des del Servei de Seguretat Alimentària va realitzar 18 inspeccions a les quals va trobar una única infracció greu que va portar a la suspensió de l'activitat. Es va revisar la normativa d'higiene per a l'elaboració, distribució i comercialització de menjars preparats i la normativa d'higiene de productes alimentaris.

Finalment, el Servei de Salut Ambiental de la Conselleria de Sanitat va realitzar 40 inspeccions respecte la normativa de mesures sanitàries davant el tabaquisme i la venta, subministrament, consum i publicitat dels productes del tabac. Segons la directora general de Salut Pública Maria Ramos, la infracció més freqüent no era la de fumar dins del local, que és la que més preocupa Salut Pública, sinó altres faltes com la manca de cartells informant on es pot fumar o les condicions de les màquines de venta de tabac. Així mateix, Ramos ha explicat que amb la posada en marxa de terrasses amb parets de plàstic tipus 'gàbia' impulsaran una nova campanya per garantir el compliment de la llei antitabac, ja que no es permet fumar quan aquestes estructures tenen més de tres parets.