torna

Detall de la notícia

Imatge 3058572

Serveis Socials reclama que el recaptat amb el 0,7 % de l'IRPF a les Balears es quedi a les illes

Si enlloc dels 3 milions d’euros que ha transferit Madrid arribessin els quasi 8 milions que s’han recaptat a les illes, es cobriria el cent per cent dels projectes presentats la convocatòria de subvencions de l’IRPF social
 
77 entitats socials de les Illes Balears han presentat un total de 110 projectes a la convocatòria de subvencions amb càrrec a l’assignació tributària del 0,7 % de l’IRPF per a l’any 2017. Es tracta de la primera convocatòria que gestiona el Govern després que els jutjats ordenessin a l’Estat complir les sentències que n’atorguen la gestió a les comunitats autònomes. El finançament sol·licitat per les entitats mitjançant aquesta convocatòria ascendeix a 7,8 milions d’euros, una quantitat molt superior a l’assignada per Madrid a la comunitat autònoma, que ha transferit, per aquest concepte, 3.040.904 euros.
 
La Conselleria de Serveis Socials i Cooperació considera que aquesta quantitat, poc més de 3 milions d’euros per finançar programes amb càrrec al 0,7 % de l’IRPF, és insuficient i injusta, atès que la recaptació a les Illes Balears per aquest concepte és de quasi 8 milions d’euros, segons les darreres dades aportades pel Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. De fet, si es disposàs del que s’ha recaptat a les illes es podria finançar el cent per cent dels projectes presentats a la convocatòria de subvencions.
 
Aquesta diferència entre el que recapta la comunitat autònoma i el que finalment rep de Madrid justifica la petició de la Conselleria que es destini a la convocatòria de subvencions la mateixa quantitat que s’ha recaptat amb l’IRPF social.
 
A més, la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació recorda que, tot i haver resolt la convocatòria d’enguany per la via d’urgència, encara no hi ha un acord amb Madrid per establir un nou model de gestió del 0,7 % de l’IRPF a partir de l’any 2018. Les negociacions continuen bloquejades, atès que el Ministeri no ha convocat cap nova reunió, ni ha contestat la darrera carta enviada de la Conselleria, en què se sol·licita informació sobre els criteris, les quantitats i la distribució de la recaptació per a l’assignació tributària.