torna

Detall de la notícia

Imatge 3057863

El Govern destina 1,6 milions d'euros a persones amb discapacitat intelectual

La Conselleria de Serveis Socials i Cooperació destinarà 1.599.084 euros a la convocatòria de subvencions a programes d’ajustament personal i social per a persones amb discapacitat intel·lectual en centres especials d’ocupació. És una convocatòria d’ajudes adreçada a entitats sense ànim de lucre que desenvolupen projectes d’atenció a aquest col·lectiu.

Els beneficiaris són persones amb discapacitat intel·lectual, amb un grau de minusvalidesa reconegut igual o superior al 33 %, que disposin d’un contracte laboral en centres especials d’ocupació. Es finançaran programes desenvolupats des de l’1 de gener de 2016.

L’objectiu de la convocatòria d’ajudes és fomentar el màxim grau d’autonomia i integració social de les persones que es troben en aquesta situació, així com una cura específica en la prevenció de la salut, l’estat cognitiu i les habilitats socials, laborals i familiars. 

Aquesta convocatòria és cofinançada en un 50 % pel Fons Social Europeu, per mitjà del Programa Operatiu FSE de les Illes Balears, 2014-2020.