vuelve

Detalle de la noticia

Imatge 3055922

Inici de curs per als educadors socials que s'incorporen a deu instituts de les illes

La reincorporació dels educadors socials als instituts de les Illes Balears és una de les novetats d’aquest curs 2017-2018. A partir d’avui s’incorporen deu tècnics d’intervenció socioeducativa (TISOC) a deu centres d’educació secundària, un fet que suposa el retorn d’aquesta figura a l’àmbit educatiu després que se suprimís la passada legislatura.
 
La consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, i el conseller d’Educació i Universitat, Martí March, han saludat avui dematí els professionals, que ja han finalitzat la formació específica i s’incorporen a l’IES Antoni Maura, l’IES Juníper Serra, l’IES Aurora Picornell, l’IES Josep Sureda i Blanes, l’IES Pau Casesnoves i l’IES Manacor, a Mallorca; a l’IES Pascual Calbó i l’IES Josep Maria Quadrado, a Menorca, i a l’IES Algarb i l’IES Sa Serra, a Eivissa.
 
Aquests professionals s’incorporaran al centre com els altres professors i actuaran amb tota la comunitat educativa per convertir-se en un element de referència per als alumnes, especialment per als qui presenten risc d’exclusió, amb els quals treballaran per millorar el seu rendiment acadèmic i les seves habilitats socials.
 
El retorn dels educadors socials als centres d’educació secundària permetrà que aquests professionals esdevinguin un enllaç entre la comunitat educativa i l’entorn comunitari dels alumnes per prevenir i resoldre conflictes entre alumnes, famílies i escola; abordar l’absentisme escolar i el fracàs escolar; detectar dificultats en l’aprenentatge derivades de causes socials i millorar la convivència als instituts.