torna

Detall de la notícia

Imatge 3055865

Els alumnes de les Illes Balears comencen el curs 2017/18 amb més professors, més professionals de suport i una nova escola

La presidenta del Govern, Francina Armengol, acompanyada del conseller d’Educació i Universitat, Martí March, ha visitat avui el CEIP Ponent d’Inca amb motiu de l’inici del curs escolar 2017/2018. Aquest setembre, els 165.519 alumnes de les Illes Balears comencen les classes amb 202 professors més que el setembre passat, un nou centre, el CEIP Mestre Pere Garau de Son Macià i més professors especialistes en atenció a la diversitat. Així doncs, s’han incorporat 28 orientadors, 40 professors especialitzats i 9 ATE (Auxiliars Tècnics Educatius) més que el curs passat. Per altra banda, també s’han augmentat considerablement els ajuts a menjador, amb 3.232 beneficiaris, 261 més que l’any passat.
 
Armengol ha destacat l’augment de la plantilla de professors, que és de devers 800 nous docents des de l’inici de legislatura. “Ja estam en xifres d’haver superat la situació d’on veníem: de moltes mancances a l’escola de les Illes Balears a causa de les retallades que es varen fer durant la passada legislatura”, ha dit la presidenta. A més, ha elogiat l’esforç inversor que s’està fent des de la Conselleria d’Educació i ha recordat que aquest estiu, amb 12 milions d’euros destinats a obres de millora, s’ha invertit “molt més del que es va invertir durant tota la legislatura passada”.
 
Per la seva banda, Martí March ha subratllat que el curs ha començat amb normalitat i ha detallat alguns reptes del Govern: “millorar el nivell educatiu, intentar que el fracàs escolar davalli i que l’abandonament educatiu sigui de cada vegada inferior”. March ha dit també que l’educació i, en concret, la qualificació professional, seran clau en el camí per mantenir la prosperitat a les Illes Balears.
 
Infraestructures
Pel que fa a noves infraestructures, ja s’han iniciat les obres del reclamat nou IES de Santa Maria. També està previst que durant el darrer trimestre de 2017 es licitin les obres d’ampliació de l’IES Joan Ramis i Ramis (Maó), de l’IES Puig de sa Font (Son Servera) i de l’IES Binissalem. A més, està previst que es pugui presentar el projecte bàsic del nou CEIP de Campos.
 
Des de l’inici de legislatura, s’han invertit més de 25 milions d’euros en 400 obres a 182 centres.
 
A Sóller, els alumnes del CEIP Ses Marjades començaran les classes dilluns que ve. Després de confirmar la impossibilitat de fer servir les instal·lacions del centre, una decisió conjunta de la Conselleria d’Educació i Universitat i l’ajuntament de Sóller, a partir dels informes dels tècnics municipals i els de l’IBISEC, s’ha acordat el trasllat d’alumnat i professorat a l’antiga escola d’Es Fossaret (Fossaret Vell). La Conselleria s’ha compromès a elaborar un pla d’acció sobre totes les infraestructures educatives del municipi durant el curs escolar