torna

Detall de la notícia

Imatge 3054673

Inauguració de la tercera edició del Curs oficial de formació pedagògica i didàctica equivalent

Ahir, dia 11 de setembre, s’inaugurà oficialment al campus de la Universitat de les Illes Balears (UIB) la tercera edició del Curs oficial de formació pedagògica i didàctica equivalent (COFPDE). Organitzat conjuntament per tercer any consecutiu per la Conselleria d’Educació i Universitat i la UIB, aquesta formació s’adreça a les persones que amb una titulació equivalent a efectes de docència per als ensenyaments de formació professional volen exercir aquesta docència, però no poden realitzar els estudis de Màster de formació del professorat.

En el moment d’iniciar aquesta formació, 21 persones n’han formalitzat la matrícula, de las quals 14 són de Mallorca, 4 de Menorca i 3 d’Eivissa. Quant a famílies professionals, aquest any s’han matriculat 11 persones de la família professional d’Hoteleria i turisme, 6 de la família de Transport i manteniment de vehicles, 3 d’Imatge personal i 1 de Fabricació mecànica. Les principals novetats d’enguany tenen a veure amb l’avançament de la formació, que s’estructura en dos semestres. El període de pràctiques es desenvoluparà entre els mesos de novembre i febrer. Per altra part, també s’avança l’acabament del curs. En aquest sentit, està previst que la formació finalitzi a finals del mes d’abril.

L’acte comptà amb la participació de Maria F. Alorda, directora general de Formació Professional i Formació del Professorat, que, a més de presentar la formació, va animar als nous alumnes a aprofitar una formació que els facilitarà l’accés a la funció docent en l’àmbit de la formació professional. També va agrair expressament la col·laboració del professorat d’FP que tutoritza les pràctiques de l’alumnat per la tasca realitzada els cursos passats i la que novament realitzarà aquest curs. D’altra banda, el doctor Joan Frau Munar, director del curs i vicerector de Docència de la UIB, detallà aspectes relatius a l’estructura i a l’organització de la formació i al funcionament de la plataforma virtual que caldrà fer servir per treballar cada una de les assignatures ja que, excepte pel que fa al bloc de pràctiques, la resta de la formació s’imparteix, com s’ha anat fent en les passades edicions, en modalitat no presencial.

A l’acte, a més de gran part dels alumnes inscrits, també hi foren presents tot el professorat de les diferents assignatures que conformen la formació. El alumnes de Menorca i d’Eivissa varen poder assistir a la presentació a través de videoconferència des de les seves respectives seus universitàries.