torna

Detall de la notícia

Imatge 3051196

Francina Armengol anuncia un nou sistema de finançament per a la UIB per millorar-ne la competitivitat

La presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, ha anunciat avui la implantació d’un nou sistema de finançament amb la Universitat de les Illes Balears (UIB) per a l’exercici de 2018. A més de la transferència ordinària amb una sèrie de partides amb objectius concrets pactats entre Govern i Universitat, “s’afegirà un finançament per resultats, a través d’indicadors objectius a les àrees de formació acadèmica, recerca, transferència de coneixement i gestió”, ha indicat.
 
“Amb aquest canvi de model volem potenciar el paper de la UIB com a una institució universitària transparent, competitiva i d’excel·lència”, ha destacat Armengol. La cap de l’executiu ha fet aquest anunci durant l’acte d’inauguració del curs 2017-2018 de la UIB, que s’ha duit a terme aquest migdia.
 
Així mateix, la cap de l’executiu ha assegurat que properament s’iniciarà la construcció de l’edifici interdepartamental, que ha d’albergar els estudis de Ciències de la Salut. Aquesta infraestructura ha estat molt reivindicada per la UIB durant els darrers anys i es cofinançarà amb els fons europeus FEDER.
 
La presidenta ha recordat que, des de l’inici de legislatura, un dels pilars fonamentals del Govern ha estat “tornar el paper primordial a l’educació i, per tant, també a l’educació superior pública i de qualitat”. En aquest punt, també agafa rellevància el paper que té i ha tengut la universitat en la normalització i difusió de la nostra llengua, el català, “de la mateixa manera que el compromís del Govern en la defensa de la nostra llengua és ferm i clar”.
 
Balanç
Durant els dos primers anys de legislatura s’ha augmentat un 10% el pressupost destinat als estudis universitaris. A més, s’han creat grups de treball per millorar la coordinació entre Govern i UIB. En aquest marc, s’han abordat qüestions clau com el finançament, les titulacions i la formació inicial del professorat. De fet, enguany es posarà en marxa per primera vegada el Pla de Millora de la Formació Inicial del Professorat.
 
A més,  “hem volgut acompanyar els universitaris que, quan acaben els estudis, tenen dificultats per trobar una feina qualificada i adaptada a la seva formació”, ha dit la presidenta, referint-se al programa “Joves Qualificats”. En l’edició d’enguany, aquest programa podrà ajudar a 800 joves qualificats menors de 30 anys a trobar la seva primera feina.