torna

Detall de la notícia

Imatge 3050094

Educació ha fet 11 obres a Eivissa i Formentera aquest estiu per valor de gairebé 1 milió d'euros

El conseller d’Educació i Universitat, Martí March, i el batle d’Eivissa, Rafel Ruíz, han visitat avui matí les obres que s’estan fent aquest estiu al CEIP Can Misses, Sa Graduada i l’IES Isidor Macabich, de la ciutat d’Eivissa. Els han acompanyat el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante, i  la delegada d’Educació d’Eivissa i Formentera, Margalida Ferrer.  

En total aquest estiu Educació ha impulsat 11 obres a centres educatius d’Eivissa i Formentera amb una inversió de 825.071 euros a Eivissa i 135.147 euros a Formentera. Aquestes actuacions formen part de les 84 obres que s’han fet aquest estiu a les Balears per un valor de gairebé 12 milions d’euros (11.906.934,72 euros). Des d’Educació s’ha destacat que és la primera vegada a les Illes que s’executen tantes obres d’aquesta complexitat i alta inversió durant els mesos d’estiu ja que en una bona part es tracta d’intervencions importants de caràcter estructural que tenen a veure amb la millora de l’accessibilitat i la supressió de barreres arquitectòniques, rehabilitacions, ampliacions d’aules UECCO, reformes integrals o retirada de fibrociment. En total, aquest estiu s’han fet 11 obres a 9 centres d’Eivissa i 1 de Formentera.

A les seves declaracions el batle de Vila, Rafel Ruíz ha agraït la col·laboració entre institucions de cara a poder resoldre problemes històrics als centres educatius de l’illa. A la vegada que recorda l’esforç pressupostari de l’Ajuntament per millorar les infraestructures educatives i la necessitat de comptar amb el suport del Govern per poder arribar a totes les necessitats educatives del municipi.

Per  la seva part el conseller d’Educació i Universitat, Martí March ha destacat les obres realitzades aquest estiu a les Pitiüses per quasi 1 milió d’euros i ha fet menció de la necessitat de donar resposta a totes les necessitats educatives de les illes. També ha aprofitat per recordar que a principis d’agost se va presentar el projecte bàsic per un nou centre a Sant Josep de Sa Talaia, Cala de Bou, així com el projecte bàsic presentat per el nou CEIP de Sant Ferran a Formentera, del que s’espera poder licitar el més aviat possible. A més ha anunciat que es fa feina per l’ampliació del centre de Sant Carles i que també existeix un acord amb l’Ajuntament de Vila per fer un institut nou a finals de legislatura. 

CEIP Can Misses

S’han fet obres de supressió de barreres arquitectòniques amb instal·lació d’ascensor, rampes d’accés a l’entrada i al pati d’infantil, reforma de banys i instal·lació elèctrica. La inversió prevista  és de 189.728 euros.

CEIP Sa Graduada

S’estan realitzant vàries reparacions a l’edifici del centre, canvi de pavimentació, revestiment de façanes i baranes. S’enderroquen els alicatats de les façanes i es retira el paviment de les rajoles ceràmiques de la plaça d’accés, a més de pavimentar i impermeabilitzar la plaça d’accés, substitució de baranes, i passamans i revestiments nous. La inversió prevista és de 98.307 euros.

IES Isidor Macabich

Es fan obres de supressió de barreres arquitectòniques amb instal·lació de dos ascensors, 4 rampes d’accés, construcció d’una segona entrada i nova escala d’accés, a més de dos anys adaptats. La inversió prevista és de 224.132 euros

Obres importants que permetran reduir les aules modulars
A Eivissa i Formentera el Pla d’Infraestructures preveu per a 2017 una inversió de 4.021.536 € que arriba als 22 milions per a tota la legislatura a les Pitiüses. I, concretament a Vila en acabar la legislatura s’hauran invertit 1.791.932 euros.

Des de l’inici de la legislatura s’ha incrementat any rere any la inversió en la millora de les infraestructures educatives, ja que s’ha passat dels 6.762.873 euros el 2015 als 21.487.830 euros el 2017. Totes les actuacions formen part del Pla d’Infraestructures Educatives 2016-2023 i estan orientades a solucionar un dèficit històric que, combinat amb un nombre creixent d’alumnes, fa imprescindible actuacions importants a totes les illes.

Aquestes obres, que suposen noves construccions i ampliacions importants, tindran un impacte directe en la reducció d’aules modulars. Es preveu que en acabar la legislatura s’hauran pogut eliminar entre 60 i 80 d’aquests espais. Actualment hi ha 122,5 aules modulars a les Balears: 85,5 a Mallorca, 12 a Menorca, 17 a Eivissa i 8 a Formentera.