torna

Detall de la notícia

Imatge 3036003

El Govern detecta sobreocupació al 72% dels establiments d'allotjament turístic inspeccionats

La Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme, a través de la Direcció General de Turisme, ha donat a conèixer aquest dimecres els resultats de la campanya d'Inspecció orientada a la sobreocupació d'establiments d'allotjament turístic.

Durant la campanya, que s'ha duit a terme durant tot el mes d'agost, els inspectors de Turisme han visitat un total de 40 establiments ubicats a la majoria de les zones turístiques de Mallorca.

"És molt preocupant que al 72 per cent dels establiments inspeccionats hem trobat sobreocupació", ha explicat la directora general de Turisme, Pilar Carbonell, "en primer lloc perquè significa una sobrecàrrega de treball per tot el personal de l'establiment. No hem d'oblidar que el número de treballadors està dimensionat pel número de places legalment declarades."

A part d'aquest aspecte, Carbonell també ha recordat el fet d'allotjar a l'establiment més persones de les que permeten les places autoritzades podria suposar un risc de seguretat, en cas de qualsevol incidència que es podria produir a l'establiment.

Mentre la majoria de les actes s'han aixecat per un percentatge de sobreocupació d'un 1 a 10 per cent, també s'han donat casos extrems d'una quota de sobreocupació entre 50 i 64 per cent.

Les sancions corresponents poden arribar des de 4.001 a 40.000 euros. A la Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme ja s'han iniciat els tràmits administratius corresponents. El total de les sancions podria sumar més de 500.000 euros.

Atès la gravetat de les infraccions en alguns dels casos, des de la Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme s'estan estudiant prendre altres mesures sancionadors que permet el marc legal.