Logo del Govern de les Illes Balears

Detall de la notícia

Document elaborat per la comissió d'experts sobre el model lingüístic escolar de les Illes Balears

Document elaborat per la comissió d'experts sobre el model lingüístic escolar de les Illes Balears

Darrera actualització: Wed Aug 30 10:38:08 CEST 2017

El 5 de maig del 2016 es va constituir la comissió d’experts per debatre i dur a terme un estudi sobre el model lingüístic escolar a les Illes Balears que serveixi de base per a un consens amb la comunitat educativa. Aquesta comissió d’experts, integrada per persones de reconegut prestigi en els àmbits lingüístics i pedagògics, ha treballat durant el curs 2016-2017 i ha  aportat els seus coneixements científics per assessorar en el debat del model lingüístic escolar de les Illes Balears i ha elaborat un document per al debat en el qual, a més de realitzar una anàlisi acurada de la situació, planteja algunes recomanacions per avançar cap a l’adopció de mesures que garanteixin que, en acabar l’ensenyament obligatori, tots els alumnes siguin plenament competents en les dues llengües oficials i en, almenys, una llengua estrangera.

Han format part de la comissió d’experts:

 • Bernat Sureda Garcia: doctor en Pedagogia. Director del Departament de Pedagogia i didàctiques específiques (UIB). Expresident del CEIB.
 • Joan Melià i Garí: llicenciat en Filologia Hispànica i doctor en Filologia Catalana. Subdirector del Departament de Filologia Catalana (UIB). Exdirector general de Política Lingüística.
 • Nicolau Dols Salas: llicenciat en Filosofia i Lletres i doctor en Filologia Catalana. Professor titular UIB. Membre de la Secció Filològica de l’IEC.
 • Bartomeu Canyelles Roca: llicenciat en Filologia Hispànica i catedràtic d’institut de llengua castellana i literatura. Exdirector de l’IAQSE.
 • Antoni Quintana Torres: llicenciat en Ciències Socials, Geografia i Història. Professor secundària Ciències Socials a l’IES Son Pacs. Autor de l’estudi: Integració de llengües.
 • Maria Juan Garau: llicenciada en Filologia Anglesa i doctora. Professora titular d'universitat. Investigadora sobre contextos d'aprenentatge de llengües estrangeres.
 • Bàrbara Sastre Bestard: professora de l’Escola Oficial d’Idiomes de Manacor. Llicenciada en Filologia Germànica i doctora per la Universitat d’Hamburg.
 • Margalida Coll Llompart: mestra PT a ESO i professora associada de la UIB. Diplomada Educació Primària i llicenciada en Psicopedagogia. Màster en Llengua i Literatura Catalanes.
 • Bartomeu Quetglas Pons: llicenciat en Filosofia i Lletres i doctor. Professor UIB especialista en models escolars europeus. Departament Pedagogia Aplicada i Psicologia de l'Educació.
 • Carme Moreno: llicenciada en Filologia Anglesa, excoordinadora del Servei de Programes Internacionals del Govern, exdirectora de l’Agència Nacional Sòcrates (actual Erasmus +) i cap de Departament de Llengües Estrangeres de l’IES Bendinat fins a la jubilació.
 • Bernat Joan: doctor en Filologia Catalana. Catedràtic de Llengua i Literatura Catalanes de l'IES Santa Maria d'Eivissa. Professor dels cursos de Reciclatge de l'ICE de la UIB. És membre del Seminari de Sociolingüística de Barcelona.
 • Joan Francesc López Casasnovas: llicenciat en Filologia Romànica i especialitzat en filologia catalana. Fou professor de l’IES Josep Maria Quadrado de Ciutadella fins a la jubilació. Investigador de la llengua i literatura catalana.

Per a fer la selecció del comitè d’experts es varen reunir les propostes de la mesa tècnica del model lingüístic escolar, de la UIB i de diferents entitats de la comunitat educativa. De totes les propostes es va fer una tria que fos representativa dels diferents àmbits i apartats d’estudi.

  
Mapa  -  RSS
© Govern de les Illes Balears