torna

Detall de la notícia

Imatge 3032325

Palma recupera la gestió dels centres de dia per a persones amb dependència de Son Sardina, Son Dureta i Coll d'en Rabassa

La Conselleria de Serveis Socials i l’Ajuntament de Palma acorden retornar a Cort la gestió d’aquests equipaments i es corregeix una situació anòmala en el cas de Palma


La Conselleria de Serveis Socials i Cooperació i l’Ajuntament de Palma han acordat que els centres de dia per a gent gran amb dependència del municipi tornin a ser gestionats per l’Ajuntament. A partir de l’1 de gener de 2018, l’Ajuntament de Palma gestionarà els centres de dia de Son Sardina, Son Dureta i es Coll d’en Rabassa, que disposen de 30 places cadascun, després que l’anterior executiu traspassàs la gestió d’aquests centres al Govern autonòmic, tot i ser recursos d’àmbit municipal. D’aquesta manera, es reverteix una situació anòmala en el cas de Palma en relació amb la resta d’ajuntaments de la comunitat autònoma i de l’Estat. L’acord, l’han anunciat avui la consellera Fina Santiago i el batle de Palma, Antoni Noguera, durant una visita al centre de dia de Son Sardina.
 
“Per al govern és una satisfacció que l’ajuntament gestioni els centres de dia d’atenció a la dependència, fent el que fan la resta d’ajuntaments de tot l’estat i de la comunitat autònoma”, ha apuntat la consellera Fina Santiago.
 
“Tornam a la normalitat” ha apuntat la regidora de Benestar Social i Drets Socials de l’ajuntament, Mercè Borràs, qui ha afirmat que el retorn de la gestió municipal d’un servei de proximitat demostra que l’atenció a la dependència per nosaltres “és una prioritat”.
 
En aquesta línia, el batle de Palma, Antoni Noguera, ha assegurat que “els retalls s’han acabat i s’estan ampliant els serveis”, especialment en, en dependència i l’atenció a les persones en situació de vulnerabilitat.
 
Durant la visita també s’ha informat de la reactivació de les obres del centre de dia de Son Xigala, paralitzades l’anterior legislatura, on s’ubicarà un nou centre de dia per a gent gran en situació de dependència. Es recupera així un altre equipament aturat per l’anterior executiu a Palma.
 
La Conselleria de Serveis Socials i l’Ajuntament de Palma col·laboren en la reactivació de la Llei de dependència i la creació de noves places. D’una banda, la construcció del centre de dia de Son Ferriol incrementarà el nombre de places d’estades diürnes; de l’altra, la construcció d’una nova residència a Son Martorell (Ciutat Jardí), prevista per a l’any 2019, suposarà la creació de 120 noves places residencials. Aquesta col·laboració institucional a Palma es completa amb l’impuls del Servei d’Ajuda a Domicili de dependència, i la posada en marxa del nou servei de Teleassistència lligat a dependència.
 
Pel que fa a l’evolució de la dependència a Palma, les darreres dades palesen un creixement del 45 % en el nombre de beneficiaris en els darrers dos anys. El mes de juny, a Palma hi havia un total de 5.363 persones beneficiàries del sistema de dependència, mentre que el mateix mes de l’any 2015 eren 3.701, un nombre inferior al del mateix mes de l’any 2011, que va ser de 3.722 beneficiaris. Aquestes xifres demostren com en dos anys s’ha reactivat la Llei de dependència tant a Palma com al conjunt de les Illes Balears.