torna

Detall de la notícia

Imatge 3032238

Serveis Ferroviaris de Mallorca recupera freqüències a partir del proper 1 de setembre

Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) recuperarà  a partir del proper 1 de setembre la pràctica totalitat de les freqüències de tren anteriors a març de 2017, quan es va produir un ajustament de freqüències a conseqüència de les vagues. Aquest sempre ha estat l’objectiu de la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat lligat a un procés paral·lel de selecció de maquinistes per incrementar la plantilla.
 
Fins a dia 31 d’agost es mantenen els horaris d’estiu.

A partir de dia 1 de setembre, es tornaran a posar en marxa les següents freqüències:
-El tren Manacor exprés de les 6:59
-Les freqüències del metro M2 lligades al servei Palma- sa Pobla, de manera que els usuaris del tren a sa Pobla no hauran de fer totes les parades entre Palma i Marratxí, guanyant temps.
 
Únicament restaran pendent d’incorporar l’ 1 de setembre les freqüències del metro M2  lligades al tren Palma-Inca. Aquestes freqüències també es recuperaran més endavant.
 
A l’hora de recuperar els horaris del metro M2 s’ha prioritzat el corredor de sa Pobla en lloc del d’Inca perquè és el que, a conseqüència del trasborndament a l’estació d’enllaç, és més lent. Tot i així, l’objectiu és incorporar també les freqüències del M2 lligades al tren d’Inca.
 
La única configuració horària que es mantindrà així com es van fixar el més de març és la del metro M1 Palma- Universitat. S’ha pres la decisió de deixar com a horari habitual el de freqüències cada 20 minuts durant tot el dia (ja vigents abans de l’horari d’estiu) perquè s’ha comprovat que aquest horari permet la coincidència de les sortides del metro amb  arribades d’Inca i Manacor, facilitant així els transbordaments amb el metro.