Logo del Govern de les Illes Balears

Detall de la notícia

II Jornades de Cultura Popular i Tradicional de les Illes Balears

II Jornades de Cultura Popular i Tradicional de les Illes Balears

Darrera actualització: Tue Sep 12 12:29:32 CEST 2017

Els dies 3 (divendres) i 4 (dissabte) de novembre de 2017 se celebraran les II Jornades de Cultura Popular i Tradicional de les Illes Balears, que tendran lloc a l’illa d’Eivissa.
 
Aquestes Jornades es fan per iniciativa del Consell Assessor de Cultura Popular i Tradicional de les Illes Balears, adscrit a la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, amb la col·laboració i el patrocini de la mateixa Conselleria del Govern de les Illes Balears i del Consell d’Eivissa. Formen part d’un cicle de quatre jornades que està previst que es desenvolupin amb periodicitat anual i rotació entre les illes de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera. Les primeres jornades, celebrades l’any passat a Mallorca, tractaren del marc conceptual i normatiu de la cultura popular i tradicional, i del patrimoni immaterial.
 
Enguany, les II Jornades tendran com a tema principal les línies de recerca i la metodologia de la cultura popular i tradicional i es duran a terme a la seu del Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera (Secció del Puig des Molins, Via Romana, 31, Eivissa).
 
Dividides en blocs temàtics (paisatge, alimentació, etnoliteratura i etnomusicologia), després d’una primera ponència introductòria, cada bloc de les Jornades serà encetat per un especialista en la matèria, al qual seguiran ponents de les Illes Balears per tractar més específicament la temàtica des del punt de vista illenc.
 
Participaran com a ponents en matèria de cultura popular i tradicional, tant d’àmbit local com nacional, Roger Costa, Joan Reguant, Miquel Camps, Maria Cifre, Carme Oriol, Xavi Gomila, Jaume Guiscafrè, Jaume Ayats, Amadeu Corbera o Jaume Escandell, entre d’altres.
 
Està previst que a partir del setembre del 2017 s’obri el termini perquè els interessats que vulguin assistir a aquestes Jornades puguin inscriure-s’hi a través del web de la Direcció General de Cultura: http://dgcultur.caib.es, a l’apartat “Cultura Viva. Patrimoni Immaterial Illes Balears”. En aquest enllaç també s’hi podrà consultar el programa definitiu.

  
Mapa  -  RSS
© Govern de les Illes Balears