torna

Detall de la notícia

Imatge 3031329

La presidenta Armengol destaca el compromís del Govern amb les empreses artesanes i de proximitat en una visita a la fàbrica Teixits Vicens de Pollença

La presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, ha destacat avui l’aposta que fa el Govern per fomentar les empreses locals, de proximitat i artesanes i n’ha elogiat el seu valor afegit per a l’economia i la societat. “Volem ser una comunitat autònoma que creixi econòmicament, però que ho faci des del punt de vista de la qualitat i la cohesió social”, ha dit la cap de l’Executiu, qui també ha destacat la qualitat del producte d’aquestes empreses i la seva capacitat per crear llocs de feina de qualitat.
 
Armengol ha fet aquestes declaracions en el marc d’una visita a la fàbrica Teixits Vicens, ubicada a Pollença i dedicada a la fabricació de robes de llengües. El seu gerent, Tomeu Fuster, ha destacat la “sensibilitat” del Govern cap a les empreses locals. De fet, Teixits Vicens ha sol·licitat un ajut destinat a la internacionalització de les empreses per acudir a una fira de Londres. Per altra banda, també ha valorat els ajuts existents per a renovació de maquinària.
 
Aquestes dues línies d’ajuts s’emmarquen en la política d’impuls a la indústria que du a terme la Conselleria de Comerç, Treball i Indústria. Els ajuts per a la internacionalització comprenen dues línies: una per finançar accions pròpies del desenvolupament d’un pla d’internacionalització i una altra per a empreses que ja tenen experiència en mercats exteriors i hi volen consolidar les vendes o implantar-s’hi.
 
Pel que fa als ajuts per a la modernització de la indústria, estan dotats amb 1,3 milions i estan destinats a promoure inversions per a modernitzar l’estructura productiva de les empreses. Compten amb dos programes: un per a l’adquisició d’actius fixos, maquinària i accessoris, i un altre per a inversions materials associades als processos industrials, com programari informàtic, per exemple.
 
Amb aquestes iniciatives el Govern pretén ajudar a millorar la competitivitat de les empreses de les Illes Balears. Aquests dos programes d’ajuts es complementen amb d’altres, com el programa iComerç per al comerç de proximitat; els ajuts a l’autoocupació o el programa del SOIB de formació dual en les empreses.
 
Després de la visita, els representants del Govern han mantingut una reunió amb l’Associació d’Artesans de Pollença, en la qual s’han tractat temes com la necessitat d’un IVA reduït per a les empreses artesanes o la importància del transport públic per tal de millorar la seva competitivitat.
 
Armengol ha fet aquesta visita a la fàbrica pollencina acompanyada pel conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela; la directora general de Comerç, Pilar Sansó; el batle de Pollença, Miquel Àngel March, el regidor de Fires, Comerç, Educació, Esports i Turisme, Antoni Cànaves, i el president de l’Associació d’Artesans de Pollença, Lluís Magraner.