torna

Detall de la notícia

Imatge 3029300

El Govern mostra la seva solidaritat amb el poble català per l'atemptat de Barcelona

Amb la convocatòria d’un minut de silenci, el Govern de les Illes Balears se suma als tres dies de dol per la mort de tretze persones i manifesta la seva solidaritat amb el centenar llarg de ferits en l’atemptat ocorregut ahir a Barcelona.

Avui a migdia, representants institucionals i treballadors públics s’han manifestat a la seu de la Presidència del Govern, al Consolat de Mar, i a la resta de centres de treball de l’executiu autonòmic en solidaritat amb les víctimes i contra la violència terrorista.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha expressat el seu condol a les famílies i amics de les víctimes que han perdut la vida i la seva solidaritat amb totes les persones que varen resultar ferides en l’atemptat, «amb qui estam en aquests moments de dolor i ràbia, però també de solidaritat», així com amb la resta del poble català, «amb el qual, avui més que mai, ens volem solidaritzar i al qual traslladam el nostre sentiment d’estima».

Armengol, que ha transmès personalment les seves condolences i el seu suport al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha manifestat que «en moments com aquests hem d’estar junts tots els demòcrates, tots els qui pensam que un món millor és possible des de la solidaritat, el respecte a la diversitat i la pluralitat que sempre han existit a la nostra terra, i que han de continuar existint per poder superar junts la xacra del terrorisme».

La presidenta ha expressat la seva confiança en la tasca dels cossos i les forces de seguretat, en què treballen «els millors professionals, que fan feina de manera coordinada per vetlar per la seguretat de tots».

Un centenar de persones s’ha sumat al minut de silenci convocat pel Govern de les Illes Balears a la seu de la presidència de l’executiu, entre els quals hi havia el vicepresident del Govern, Biel Barceló; la consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, o el conseller d’Educació i Universitat, Martí March. També hi han estat presents el president del Parlament, Balti Picornell; el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, i el batle de Palma, Antoni Noguera.

En senyal de dol per les víctimes, les banderes del Consolat de Mar i de la resta de centres de treball del Govern de les Illes Balears romandran a mitja asta fins a la mitjanit del pròxim 20 d’agost.