torna

Detall de la notícia

Imatge 3028775

Educació oferirà més de 130 beques Erasmus + entre estudiants i professors de formació professional de 37 centres de les Illes Balears

La Conselleria d’Educació i Universitat ha estat seleccionada amb el projecte EuroFP Balears III en la darrera convocatòria del programa Erasmus + 2017. Això suposa 228.982 euros de fons europeus que permetran oferir 131 beques de mobilitat Erasmus + a estudiants i professors de cicles formatius de grau mitjà de 37 centres educatius de les Illes Balears durant el curs 2017-2018 i principi del 2018-2019.
 
Aquesta iniciativa europea per a formació professional té una doble finalitat, perquè, d’una banda, ofereix als estudiants un període de pràctiques a l’estranger, i, de l’altra, potencia la formació del professorat amb visites d’estudi, pràctiques i períodes de docència a centres de formació professional i empreses estrangers.
 
Més de 130 beques per a alumnes i professors de formació professional
 
Les 131 beques es distribueixen entre estudiants, professors i professors acompanyants de cicles formatius de grau mitjà de 37 centres de les Illes Balears:
 
·74 beques per a estudiants de cicles formatius de grau mitjà, de 37 dies de durada, perquè puguin fer 5 setmanes del mòdul Formació en centres de treball a empreses europees.
·42 beques per a professors de cicles formatius de grau mitjà, de 5 dies de durada, perquè puguin dur a terme visites d’estudi a centres de formació professional europeus.
·15 beques per a professors acompanyants, perquè puguin acompanyar els estudiants durant la primera setmana i fer-ne el seguiment durant les pràctiques.
 
Els 37 centres participants en el projecte EuroFP Balears III són els següents:
 
       · Mallorca: CC Aula Balear (Palma), CC CIDE (Palma), CC Es Liceu (Pont d’Inca), CC Sant Josep Obrer I (Palma), CEPA Francesc de Borja Moll (Inca), CIFP Joan Taix (sa Pobla), CIFP Son Llebre (Marratxí), IES Alcúdia, IES Bendinat (Calvià),     IES Berenguer d’Anoia (Inca), IES Calvià, IES Felanitx, IES Guillem Sagrera (Palma), IES Josep Maria Llompart (Palma), IES Josep Sureda i Blanes (Palma), IES Marratxí, IES Mossèn Alcover (Manacor), IES Porto Cristo (Manacor), IES Puig de sa Font (Son Servera), IES Ramon Llull (Palma), IES Santa Margalida, IES Ses Estacions (Palma), IES Sineu, IES Son Pacs (Palma).

     . Menorca: Escola d’Art de Menorca (Maó), IES Biel Martí (Ferreries), IES Josep Maria Quadrado (Ciutadella), IES Maria Àngels Cardona (Ciutadella), IES Pasqual Calbó i Caldés (Maó).      

    · Eivissa:
 CIFP Can Marines (Santa Eulària del Riu), IES Isidor Macabich (Eivissa), IES Quartó de Portmany (Sant Antoni de Portmany), IES Sa Blanca Dona (Eivissa), IES Sa Colomina (Eivissa), IES Sa Serra (Sant Antoni de Portmany), IES Xarc (Santa Eulària del Riu).

    . Formentera: IES Marc Ferrer (Sant Francesc de Formentera). 
Cal destacar que amb aquestes beques es fa feina amb vista a la promoció dels programes europeus en els centres educatius i la internacionalització dels estudis de formació professional a les Balears, objectius prioritaris per a la Conselleria d’Educació i Universitat que recullen les línies estratègiques del pla «Cap a l’èxit educatiu» per a la millora general del sistema educatiu.
 
Erasmus + per a formació professional
 
Erasmus + és el programa europeu en els àmbits de l’educació, la formació, la joventut i l’esport per al període 2014-2020. La Conselleria participa en aquesta iniciativa des del curs 2015-2016 amb els projectes EuroFP Balears I i EuroFP Balears II (curs 2016-2017). Cada any han augmentat tant el nombre de centres educatius participants, que ha passat de 30 a 37, com el de beques, que ha passat de 99 a 131. En xifres totals i dins el Programa EuroFP Balears I, II i III s’han obtingut de fons europeus més de 646.000 euros, 206 beques de mobilitat per a estudiants, 124 per a professors i 27 per a professors acompanyants.
 
Cal remarcar que totes aquestes beques de mobilitat no suposen cap tipus de despesa per a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, perquè el programa Erasmus + està cofinançat per la Unió Europea.
 
El projecte EuroFP Balears III, presentat per la Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat, ha obtingut una qualificació de 90 punts sobre 100 i ha resultat seleccionat en la convocatòria de propostes Erasmus + 2017.
 
Projectes de mobilitat Erasmus + per a formació professional en consorci amb els centres educatius
 
Per tal de promocionar i fomentar aquests programes europeus entre els centres educatius de les Illes, la Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat s’encarrega de la presentació i gestió dels projectes en consorci amb els centres, fet que permet als centres participants poder oferir beques Erasmus + als seus estudiants i professors sense necessitat de presentar i gestionar el seu propi projecte de mobilitat.
 
Els projectes EuroFP Balears estan dissenyats per ajudar els centres de formació professional més petits o sense experiència en la gestió de projectes de mobilitat transnacional, tot i que s’hi pot adherir qualsevol dels centres educatius públics i concertats que ho sol·liciti.
 
A més, la Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat estableix relacions amb centres de formació professional i autoritats educatives europees perquè els centres participants puguin enviar els seus estudiants o professors a les empreses amb les quals aquests centres de formació professional i autoritats educatives europees treballen per als seus propis estudiants.