torna

Detall de la notícia

Imatge 3025749

Salut es compromet amb l'ONCE a firmar un protocol d'acompanyament a persones amb discapacitat visual greu a tots els hospitals de les Illes Balears

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha mantingut una reunió amb Mari Carmen Soler, presidenta territorial de l’ONCE, i Alejandra Luque, cap de Serveis Socials de l’ONCE. També hi ha estat presents Juli Fuster, director general del Servei de Salut, i Francisco Cárceles, subdirector d’Hospitals.
 
La presidenta territorial de l’ONCE ha valorat de manera molt positiva el programa d'acompanyament a persones amb discapacitat visual greu que hi ha establert a l’Hospital Universitari Son Espases, pel qual una persona amb discapacitat visual pot acudir al centre hospitalari tota sola i l’equip d’Atenció a l’Usuari coordina el seu desplaçament respectant el màxim grau d'autonomia de la persona.  
 
“Aquest servei garanteix la intimitat i confidencialitat del pacient amb discapacitat visual. Les persones que l’utilitzen estan molt satisfetes amb aquest servei de l’hospital”, ha assegurat Soler.
 
Per la seva part, Gómez s’ha compromès durant la reunió a crear un protocol entre ambdues institucions per ampliar aquest servei a la resta d’hospitals de les Illes Balears.
 
L’ONCE ha sol·licitat col·laboració per difondre entre els pediatres i els oftalmòlegs del Servei de Salut, d’una banda, el Programa d’Atenció Primerenca de l’ONCE que està dirigit a infants amb discapacitat visual greu, i, de l’altra, els requisits d’afiliació de l’ONCE perquè els pacients es puguin beneficiar dels serveis de l’entitat.