torna

Detall de la notícia

Imatge 3016732

Educació presenta el projecte bàsic del nou CEIP Ses Planes davant la comunitat educativa de Sant Josep de sa Talaia

El conseller d’Educació i Universitat, Martí March, ha presentat avui el projecte bàsic del nou Centre d’Educació Infantil i Primària Ses Planes a Sant Josep de sa Talaia d’Eivissa. L’han acompanyat la delegada d’Educació a Eivissa, Margalida Ferrer; el gerent de l'IBISEC, Miquel Coll, i les arquitectes responsables del projecte, Maria Isabel Seguí Capó i Maria Encarnación Robles.

A la presentació hi ha assistit el batle, Josep Marí Ribas, acompanyat de diferents representants de la corporació municipal i de la comunitat educativa del municipi.

El projecte bàsic del nou centre de Ses Planes que avui s’ha presentat arriba dos mesos després que l’IBISEC donàs el vistiplau al solar de la Plana de Baix, de 8.100 m2, situat a la parròquia de Sant Agustí que l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia va posar a disposició de la Conselleria. 

El CEIP Ses Planes serà de dues línies i disposarà de 6 unitats d’infantil i 12 de primària, per acollir un total de 450 alumnes (150 d’infantil i 300 de primària).

Un nou centre per cobrir les necessitats educatives de Sant Josep de sa Talaia

El centre està ubicat als afores del nucli de Cala de Bou de Sant Agustí des Vedrà, al terme municipal de Sant Josep de sa Talaia. La superfície del solar és de 8.100 m2 i el CEIP tindrà una superfície construïda de 3.649 m2 distribuïts en planta baixa i dos pisos.

L’edifici s’ha projectat en forma d’L per tal d’adaptar-se a la topografia de la zona i per facilitar el funcionament del centre. La planta principal disposarà de 5 accessos independents i es diferenciaran l’entrada d’infantil, de primària, d’autocars, de pistes i aparcament o de cuina.

A la planta baixa s’hi ubicarà el bloc central d’educació infantil, amb 6 aules amb bany incorporat, a més d’1 aula UEECO i 1 aula de psicomotricitat; la primera planta serà per a les 6 aules de primària de primer cicle i les aules polivalents, i la segona, per a les 6 aules del segon cicle de primària.

El nou centre es construirà sota criteris racionals, econòmics i sostenibles, de mínima complexitat constructiva i que en facilitin el manteniment. Cal destacar l’adopció de mesures d’eficiència energètica i d’optimització dels recursos naturals per aconseguir una bona climatització del centre. En aquest sentit, s’ha tingut en compte la morfologia de l’edifici, que entre cada un dels blocs de la planta baixa presenta espais de circulació que permeten tant l’entrada de llum en sentit transversal com l’obertura de visuals cap al pinar existent. També es potencien els mitjans naturals com ara porxos, pèrgoles, persianes, terrasses... i es preveu que els espais lliures disposin de zones enjardinades i de 6 horts.

El pressupost previst és de 4.671.200 € i es calcula un termini d’execució, una vegada iniciades les obres, de 14 mesos.

Fruit de la col·laboració entre Govern i Ajuntament, la construcció del nou Centre d’Educació Infantil i Primària Ses Planes respon a les necessitats d’escolarització que hi ha actualment al municipi de Sant Josep de sa Talaia, i alhora garantirà la prestació d’aquests ensenyaments de manera idònia.

Cal recordar que, ateses les necessitats educatives del municipi, la Conselleria d’Educació i Universitat ja va crear per al curs 2016-2017 el CEIP Ses Planes i el va ubicar provisionalment a les Escoles Velles de Sant Agustí.