torna

Detall de la notícia

Imatge 3015945

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports publica la licitació de l'avantprojecte, del projecte bàsic i d'execució del futur aulari del Centre de Tecnificació Esportiva de les Illes Balears

El Govern de les Illes Balears, a través de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, ha publicat el contracte de serveis per a la redacció de l’avantprojecte, redacció del projecte bàsic, d’execució i d’activitat, direcció facultativa completa i coordinació, seguretat i salut del nou Institut d’Educació Secundària del Centre de Tecnificació Esportiva de les Illes Balears (IES CTEIB).
 
La millora de les instal·lacions acadèmiques del Centre de Tecnificació Esportiva de les Illes Balears era un deute pendent per realitzar i una prioritat de la Conselleria.
 
La Conselleria de Cultura, Participació i Esports assumeix la licitació, redacció del projecte i execució de les obres, així com el cost total de la nova instal·lació, que es calcula en uns 4,5 milions d’euros. Per la seva banda, la Conselleria d’Educació i Universitat, a través de l’Institut Balear d'Infraestructures i Serveis Educatius (IBISEC), ha donat suport en la redacció dels documents que han de regir les contractacions i assessorarà durant les fases de redacció dels projectes i execució de les obres.
 
L’IES del CTEIB, infraestructura educativa depenent de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a través de la Direcció General d’Esports i Joventut, acull els estudiants que s’estan formant en els programes de tecnificació esportiva del Govern de les Illes Balears, gestionats per la Fundació per a l’Esport Balear de la mateixa conselleria.
 
Aquest nou centre educatiu permetrà facilitar als alumnes esportistes del CTEIB que puguin compatibilitzar millor l’activitat esportiva amb l’acadèmica.
 
El Govern dóna així resposta a la demanda dels usuaris de tenir un centre educatiu en condicions, ja que l’actual equipament té importants mancances d’espais i instal·lacions, ja siguin elements obsolets, aules prefabricades, barreres arquitectòniques, etc.
 
Està previst que les obres s’iniciïn dins el 2018. El nou aulari es construirà dins dels terrenys de Prínceps d’Espanya, en una superfície de 2.000 metres quadrats dels quals 1.500 són edificables.
 
En el curs 2016-2017 a l’IES CTEIB hi han estudiat un total de 367 alumnes (79 d’ESO, 93 de Batxillerat, 84 de cicles formatius de FP i 111 d’ensenyaments esportius de Règim Especial) i té una plantilla de 38 persones, entre professorat i personal de direcció i suport.

Més informació en aquest enllaç.