torna

Detall de la notícia

Imatge 3008359

Educació ha presentat avui el projecte bàsic del nou CEIP d'Alcúdia davant la comunitat educativa

El conseller d’Educació i Universitat, Martí March, ha presentat avui el projecte bàsic del nou centre d’Infantil i Primària d’Alcúdia. Ha estat acompanyat del director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante, del gerent de l'IBISEC, Miquel Coll, i l'arquitecte responsable del projecte, Guillem Quetglas.

A la presentació han assistit el batle, Antoni Mir, acompanyat de diferents representants de la corporació municipal i de la comunitat educativa d'Alcúdia.

El passat 25 de maig de 2017 es va signar el conveni de col·laboració entre Govern i Ajuntament per al finançament i l’execució de les obres de construcció del nou CEIP, que serà de dues línies i comptarà amb 6 unitats d’infantil i 12 de primària, per acollir a un total de 450 alumnes.

A la seva intervenció el conseller d’Educació i Universitat, Martí March ha destacat que fa dos mesos que es va signar el conveni de col·laboració i avui el projecte bàsic ja és una realitat.  Un projecte amb moltes semblances amb el nou CEIP de Son Macià a Manacor que també ha comptat amb la participació de la comunitat educativa del municipi.

Per la seva part el batle d’Alcúdia, Antoni Mir ha expressat la seva satisfacció per un projecte necessari pel municipi que és fruit de la col·laboració entre institucions.   

Característiques del nou centre
El centre està ubicat en un solar situat entre les avingudes de Suècia i Noruega i el carrer Rossinyol, dins el nucli urbà del port d’Alcúdia i a una distància de 2’5 km del centre del poble. La superfície del solar és de 8.122,79 m2 i  el CEIP tindrà una superfície construïda de 3.500 m2 distribuïts en planta baixa i dos pisos.

El nou centre es construirà baix criteris racionals, econòmics i sostenibles. Per això es potenciaran els mitjans naturals com porxos, pèrgoles, persianes, terrasses... de cara aconseguir una bona climatització del centre optimitzant els recursos.  

El pressupost previst està a l’entorn del 4.300.000 euros i es calcula un termini d’execució, una vegada iniciades les obres, de 14 mesos.