torna

Detall de la notícia

Imatge 3008312

Les obres del CEIP Montaura avancen a bon ritme i es preveu que s'hagin acabat a finals d'agost

El conseller d’Educació i Universitat, Martí March, ha visitat aquest dimarts, 25 de juliol, les obres que s’estan duent a terme al CEIP Montaura de Mancor de la Vall. L’han acompanyat a la visita el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante, el gerent de l’IBISEC, Miquel Coll i el batle de Mancor, Guillem Villalonga, a més de representants de l’equip directiu i de l’AMIPA del centre.
 
March ha explicat que aquesta és una obra molt desitjada per la comunitat educativa del centre i que és una de les 70 que es fan aquest estiu a les Illes per a reformes de centres educatius. “Es evident que sense millorar les infraestructures no es pot fer la feina adequada. La nostra obligació es posar els recursos i condicions per  a que cada escola, des de la seva autonomia, faci la seva feina. Vàrem començar a actuar el 2016 i esperam que en acabar la legislatura no només hi hagi escoles noves, que ja estan licitant-se, sinó que totes les reformes que s’hagin de fer siguin un fet”.
 
El projecte previst al CEIP Montaura de Mancor suposa la rehabilitació integral de bona part del centre. Les actuacions previstes suposaran resoldre les patologies que actualment té l’edifici central a través d’intervencions del reforç estructural dels forjats, la reparació de les façanes, la col·locació de fals sostre, la reparació de fissures de pilars així com el canvi de fusteries i lames exteriors. Aquesta obra va sortir a licitació amb un pressupost de 248.247 euros.
 
Les obres de rehabilitació del CEIP Montaura formen part del conjunt d’accions de reforma a centres educatius que aquest estiu es duran a terme a totes les Illes Balears: 71 obres a 66 centres per a millorar les seves infraestructures i que sumen un import total de 13’7 milions d’euros. Es tracta del conjunt d'actuacions més important sobre infraestructures educatives a les Illes dels darrers anys i suposen intervencions de millora en accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques, rehabilitacions, reformes integrals o retirada de fibrociment entre d’altres.