torna

Detall de la notícia

Imatge 3006883

El Govern de les Illes Balears ha rebut els nins i nines del programa "Vacances en Pau" que passaran l'estiu a les Illes Balears

47 dels 95 nins i nines participen per primera vegada en el projecte de l’Associació d’Amics del Poble Sahrauí

Ha estat a la recepció al Consolat de Mar dels nins i nines sahrauís que passen l’estiu a Mallorca gràcies al programa “Vacances en pau”. En total són 95 els infants que passaran l’estiu a famílies d’acollida a les Illes Balears i que procedeixen dels campaments de refugiats de Tindouf (Algèria).

S'ha explicat que “programes com aquests, lligats també a projectes de salut, possibiliten una millora real de les condicions d’aquests nins i nines” i ha fet una especial menció a les persones refugiades, assenyalant que “cal seguir fent pedagogia entre la ciutadania per no oblidar que hi ha milers de persones vivint a camps de refugiats com el de Tindouf, amb unes condicions lamentables”.

El programa “Vacances en Pau” es tracta d’un projecte humanitari de caire solidari, centrat en l’acollida d’infants sahrauís d’edats compreses entre els 10 i els 12 anys per part de famílies de les Illes Balears, i un programa de revisions sanitàries. L’estada té una durada de dos mesos (juliol i agost). Enguany han vingut 95 nins sahrauís, 47 dels quals participen per primera vegada en el projecte. D’ells, 2 viuran a Menorca, 3 a Eivissa i 1 a Formentera, mentre que la resta (89) seran acollits a Mallorca.

En aquesta recepció també han estat presents les conselleres de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, i de Salut, Patricia Gómez, i el director general de Cooperació, Toni Servera.