torna

Detall de la notícia

Imatge 3004703

La campanya #nosiguisase visita aquest cap de setmana Alcúdia i Formentera amb motiu de les festes populars

La campanya #nosiguisase, impulsada pel Pla d’Addiccions i Drogodependències de les Illes Balears (PADIB) de la Direcció General de Salut Pública i Participació, visitarà aquest cap de setmana les festes populars que se celebren a Alcúdia i Sant Francesc Xavier de Formentera.

Aquesta campanya va adreçada a joves majors de 18 anys i adults que gaudeixen de les festes, per tal de sensibilitzar-los en la prevenció del consum abusiu de l’alcohol, partint de l’emissió de missatges preventius i de reducció de risc, i utilitzant les xarxes socials i diferent material gràfic.

El PADIB recorda que un consum abusiu d’alcohol presenta alts riscs per a la salut. Les conseqüències principals solen ser els accidents i traumatismes, els accidents de trànsit, les bregues i agressions, els comes etílics, les conductes sexuals de risc o no desitjades, brutor i renou, entre d’altres.

Demà, divendres, s’instal•laran taules de sensibilització a Alcúdia des de les dotze del vespre fins a les tres de la matinada i dissabte la campanya es traslladarà a Sant Francesc Xavier, amb el mateix horari. A les taules es faran proves d’alcoholèmia, es donaran consells acompanyats de materials divulgatius i es duran a terme accions per ajudar a entendre els efectes del consum d’alcohol amb ulleres simuladores.

Enguany s’ha adherit a la campanya l’Institut Mallorquí d’Afers Socials del Consell Insular de Mallorca, que ha aportat els recursos per instal•lar deu taules de sensibilització, les quals se sumen a les que té programades la Conselleria. Així i tot, s’han superat les expectatives de demanda per part dels municipis.

Tota la informació de la campanya és a la web padib.caib.es.