torna

Detall de la notícia

Imatge 3004495

Al voltant de 700 alumnes de Mallorca han gaudit aquest curs de l'activitat "Descobreix la biblioteca" a la Biblioteca Pública de Palma Can Sales

La Biblioteca Pública de Palma, des de la inauguració de la sala infantil i juvenil a l’edifici de Can Sales, ofereix visites escolars perquè els infants de qualsevol escola de Mallorca puguin conèixer la biblioteca.

Aquest curs 2016-2017 des de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a través de la Direcció General de Cultura, s’ha dedicat el suport necessari per programar i desenvolupar les visites dels cursos superiors de Primària. A més de les dedicades als més petits, d’infantil, 1r i 2n de Primària, a principis d’aquest curs s’ha posat en marxa l’activitat anomenada “Descobreix la biblioteca”, dedicada als alumnes de 3r, 4t, 5è i 6è de Primària. La visita s’ofereix als centres educatius a través de Viu la Cultura, el programa d’activitats didacticoculturals de la Direcció General de Cultura.

L’activitat per als cursos més alts de Primària està orientada no tant a la presentació del món dels llibres, sinó a donar a conèixer com utilitzar la biblioteca i poder fer ús dels serveis que ofereix. Sempre des de un caire lúdic, l'activitat parteix d’un joc de recerca que possibilita moure’s per tot l’espai, reconèixer les diferents parts de la col·lecció, cercar documents i resoldre preguntes com a vertaders detectius. Tot això amb l’ajuda d’un plànol de la biblioteca amb els dibuixos de la il·lustradora Flàvia Gargiulo, que dóna suport al joc i que permet treballar després a l’aula.

D’aquesta manera aproximadament uns 700 alumnes de 10 centres de Primària de Mallorca amb els seus respectius mestres han pogut gaudir d’aquesta activitat, han après com s’utilitza la biblioteca, com s’organitza la col·lecció i com es cerquen documents al catàleg.

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports vol agrair l’esforç i l’interès de les escoles que han participat, esperant que hagi resultat profitós per als futurs aprenentatges. Les valoracions han estat molt positives i per aquest motiu les visites es reiniciaran a partir del mes d’octubre del proper curs.

Aquest curs 2017-2018 es posaran en marxa les visites dels alumnes de Secundària obligatòria, Batxillerat i cicles formatius, de manera que la biblioteca pugui oferir visites guiades a tota l’etapa educativa.