torna

Detall de la notícia

Imatge 3003361

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports, compromesa a posar fi a la impunitat del feixisme

El Govern de les Illes Balears, a través de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, i la Comissió Tècnica de Desapareguts i Fosses, davant la data del 18 de juliol volen manifestar:

El compromís institucional, ètic i polític envers els drets de totes les persones represaliades arran del cop militar del 18 de juliol de 1936 i de la dictadura subsegüent.

El respecte a les víctimes i la necessitat de perseverar en la reparació necessària a les víctimes i les seves famílies, d’acord amb les disposicions de Dret Internacional sobre drets humans i els principis de veritat, justícia, reparació i garanties de no repetició.
 
 Silenci Trencat. La Fossa de Porreres
 
Coincidint amb aquesta data, ahir es va presentar a l’Auditori de Porreres el documental Silenci Trencat. La fossa de Porreres, un reportatge de 50 minuts amb imatges i entrevistes exclusives que narra el dia a dia dels treballs d’exhumació de la fossa, el passat novembre, la qual ha esdevingut la més simbòlica de Mallorca. A l’estrena hi va acudir Manel Santana, director general de Memòria Democràtica en representació de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports.
 
Avui, el documental s’emetrà en estrena a IB3 Televisió, ens públic que ha col·laborat en la producció i realització de l’audiovisual gràcies a la Conselleria.