torna

Detall de la notícia

Imatge 3002226

La consellera Pilar Costa demana augmentar els efectius policials a les Illes Balears

La consellera de Presidència, Pilar Costa, ha assistit avui a Madrid a la reunió del 'Comitè preparatori, d'impuls i seguiment' que ha tingut lloc al Ministeri de Presidència on la Vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha presentat a les comunitats autònomes el balanç dels onze pactes aconseguits fa sis mesos a la Conferència de Presidents.

En la seva intervenció, Costa ha incidit en què "les Illes Balears necessitam un important augment dels efectius de les forces i cossos de seguretat de l'Estat", reclamant un esforç a l'Estat per pal·liar la manca d'efectius, especialment els mesos d'estiu.

La consellera també ha sol·licitat que tots els acords assolits tinguin en compte la insularitat perquè "l'Estat no pot caure en una homogeneïtzació en les decisions que afecten les comunitats autònomes, cadascuna amb realitats territorials i problemes diferents", ha assegurat la consellera. A més, i seguint aquesta línia, Costa ha requerit que es tingui en compte la variable de la població flotant, que a les Illes Balears té una incidència aproximada del 30%.

Al mateix temps, la consellera Costa ha aprofitat la seva intervenció per reclamar al Govern espanyol un major impuls per a l'aprovació del pacte d'Estat contra les violències masclistes, tal com ja s'ha fet a les Illes Balears.

De la mateixa manera, Costa ha demanat al Govern d'Espanya major sensibilitat amb la política de refugiats, ja que l'Estat es va comprometre davant la Unió Europea a acollir-ne 17.000 i encara no s'ha arribat ni al 7%. La consellera ha informat que "el Govern de les Illes Balears ha complert, tenim un alberg enllestit, pel qual ja han passat 108 persones".

Un altre punt que la consellera Pilar Costa ha traslladat a la vicepresidenta és el rebuig a la manca de consens en l'aprovació del Reial Decret 694/17 que regula el sistema de formació professional pel treball en l'àmbit laboral. A més, ha reclamat que es retorni a la comunitat autònoma la totalitat dels fons que gestionaven fins a l'any 2012 abans de produir-se retallades als recursos de les comunitats.

Paral·lelament, la consellera ha sol·licitat incorporar les comunitats autònomes a les taules de diàleg social creades amb patronal i sindicats sobre pensions, targeta social i pla de xoc d’ocupació i aturats de llarga durada.