torna

Detall de la notícia

Un alumne de l'IES Calvià, el representant de les Illes Balears al 9è Fòrum Juvenil del Patrimoni Mundial

Del 17 al 22 de juliol de 2017 el Ministeri d'Educació, Cultura i Esport, en col·laboració amb les comunitats autònomes i a través del programa Patrimoni Jove, organitza el 9è Fòrum Juvenil del Patrimoni Mundial. Un any més, i coordinada per la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a través de la Direcció General de Cultura, es comptarà amb representació  de les Illes Balears.
 
El programa Patrimoni Jove és una iniciativa del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport, amb el suport de Centre Patrimoni Mundial de la UNESCO i col·laboració de les comunitats autònomes, que treballa en l'educació patrimonial. L’activitat més visible que es realitza en el marc del Programa són els Fòrums Juvenils de Patrimoni Mundial, que reuneix a Espanya joves de tot el món procedents de llocs inscrits a la Llista de Patrimoni Mundial per participar en una trobada educativa en què l’eix conductor és sempre el patrimoni. Els joves participants hi desenvolupen capacitats per identificar, assumir i dur a terme la seva responsabilitat individual i social en la conservació del patrimoni i reconèixer-lo com a base de la seva identitat i motor de desenvolupament.
 
Enguany la trobada tendrà lloc a les seus de Madrid i La Rioja sota el lema “El Patrimoni Mundial, un llenguatge comú” i comptarà amb un gran programa d’activitats amb l’objectiu d’entendre el patrimoni com a mitjà per construir la pau i promoure la tolerància i el respecte entre els pobles i les cultures. Els participants han de ser joves nascuts entre 2002 i 2004.
 
En representació de la comunitat autònoma de les Illes Balears hi participarà un alumne de 2n curs d’ESO de l’Institut d’Educació Secundària Calvià,. La Direcció General de Cultura ha gestionat i coordinat la participació de l’estudiant al Fòrum.
 
S’ha programat un calendari d'activitats ampli que inclou visites (com a San Millán de la Cogolla, Atapuerca, catedrals de Burgos i Santo Domingo de la Calzada, etc.), conferències, taules rodones i tallers participatius en els quals els joves debatran i desenvoluparan idees i accions per a la conservació del patrimoni.
 
L’any passat el lema fou “Patrimoni Mundial i Identitat”, hi assistí un alumne de l’IES Ramon Llull de Palma.