Logo del Govern de les Illes Balears

Detall de la notícia

Les proves de Batxillerat per a l'Accés a la Universitat (PBAU) de setembre tornen al calendari inicial

Les proves de Batxillerat per a l'Accés a la Universitat (PBAU) de setembre tornen al calendari inicial

Darrera actualització: Fri Jul 14 15:35:49 CEST 2017

La Conselleria d’Educació i Universitat ha demanat avui dematí a la Comissió de proves d'accés a la universitat no avançar la convocatòria de setembre de les proves de Batxillerat per a l'Accés a la Universitat (PBAU) i mantenir el calendari previst inicialment. És a dir celebrar les proves entre el 6 i el 8 de setembre.   

Finalment i a petició de la Conselleria, així s’ha aprovat en Comissió i les proves per a la propera convocatòria de setembre es celebraran els propers dies 6, 7 i 8 de setembre.

Cal destacar que aquestes dates ja s’havien aprovat en Comissió el passat mes de maig i el canvi proposat d’avançar en un dia aquesta convocatòria suposava importants problemes organitzatius pels centres, els docents i la comunitat educativa en general. Començant amb la contradicció que suposava amb determinats aspectes de les instruccions de funcionament del curs 2017-18, que ja havien rebut els centres. O el fet de que els alumnes s’haurien d’examinar sense haver pogut exercir el seu dret a la reclamació a les qualificacions finals i el problema afegit de solapar l’únic dia que tenen els alumnes per poder presentar reclamacions a les seves notes, ja que hagués coincidit amb el primer dia de realització de la prova.

Sense oblidar els efectes sobre l’organització dels centres de secundària, que haurien de modificar els exàmens de batxillerat un cop el professorat i els alumnes ja no són al centre, amb la dificultat que suposa haver de comunicar aquests canvis.

  
Mapa  -  RSS
© Govern de les Illes Balears