torna

Detall de la notícia

Imatge 2994408

Visita dels nins i nines procedents de Bielorússia i Ucraïna acollits durant l'estiu per l'associació Un Somriure per Txernòbil

La Conselleria de Serveis Socials i Cooperació convocarà, en breu, ajudes per a programes d’acolliment de menors desplaçats durant períodes vacacionals
 
El grup de nines i nins que participen en el projecte d’acolliment de l’associació Un Somriure per Txernòbil han visitat la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació, on els esperaven la consellera Fina Santiago i la directora general de Menors i Famílies, Marta Carrió. Es tracta de catorze menors procedents de Bielorússia i Ucraïna afectats pel desastre de Txernòbil que passen l’estiu a Mallorca amb famílies d’acollida.
 
L’any 2013, l’associació Un Somriure per Txernòbil va posar en marxa aquest programa d’acolliment de nins i nines ucraïnesos i bielorussos per primera vegada i, des de llavors, durant els períodes de vacances, ha desplaçat a Mallorca menors d’entre 6 i 14 anys, procedents de centres d’acollida o famílies sense recursos de zones properes a la central nuclear de Txernòbil.
 
El programa d’acolliment d’aquesta entitat ha rebut una aportació econòmica de la Conselleria de Serveis Socials per atendre les despeses del desplaçament d’aquests menors a Mallorca i, en breu, s’obrirà una nova convocatòria de 20.000 euros per ajudar econòmicament les entitats que tenen programes de desplaçament de menors durant períodes vacacionals, procedents de països no inclosos com a preferents en el Pla Director de Cooperació de les Illes Balears.
 
A la visita també hi havia alguns membres de les famílies que acullen aquests nins i nines, que seran a Mallorca fins al 28 d’agost. La Conselleria els ha ofert un refrigeri i ha obsequiat cadascun dels nins i nines del grup amb una motxilla i material escolar.