torna

Detall de la notícia

Imatge 2992757

Patricia Gómez ha visitat les instal·lacions d'ABDEM i ha mantingut una reunió amb els membres de la Junta Directiva

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha visitat avui el centre de neurorehabilitació de l'Associació Balear d'Esclerosi Múltiple (ABDEM).

Acompanyada per la presidenta de l'entitat, Isabel Gayà, la consellera ha recorregut les instal•lacions i ha vist tota l'activitat que s’hi du a terme per millorar la qualitat de vida de les persones afectades per esclerosi múltiple i la de les seves famílies i cuidadors.

Durant la visita, Gómez ha estat acompanyada també pel vicepresident d'ABDEM, Juan Francisco Munar; el gerent, Colau Terrasa; la vocal Carmen Sánchez-Contador, i el president honorífic de l'entitat, Andreu Anglada.

La consellera ha destacat “la gran tasca que fa aquesta entitat per millorar el present i el futur de les persones afectades per l’esclerosi múltiple, oferint serveis de qualitat als seus usuaris, desenvolupant projectes innovadors, com la neurorehabilitació domiciliària, i accions de sensibilització que donen una gran visibilitat als malalts, com el ‘Mulla't’, que tendrà lloc aquest diumenge en un bon nombre de piscines de les illes.

Així mateix, la consellera ha recordat el conveni subscrit entre ABDEM i el Servei de Salut, mitjançant el qual es fa una aportació anual de 50.000 euros per a la prestació de serveis de rehabilitació personalitzats i que inclou, a més, el transport sanitari programat dels usuaris des del seu domicili als centres de dia i de rehabilitació.

Per la seva part, els membres de la Junta Directiva han explicat a la consellera que continuen reivindicant que es reconegui el 33 % del grau de discapacitat dels afectats per diagnòstic i han expressat també la necessitat de disposar d’un espai més gran per poder desenvolupar tota la seva activitat.