torna

Detall de la notícia

Imatge 2991422

L'Institut Balear de la Dona i la UIB reafirmen els seus compromisos amb els estudis de gènere

La consellera de Presidència, Pilar Costa; la directora de l’Institut Balear de la Dona, Rosa Cursach, i el rector de la Universitat de les Illes Balears, Llorenç Huguet, han signat aquest dimecres tres convenis de col·laboració per mantenir els compromisos de les respectives institucions amb els estudis de gènere. Els acords permetran dur a terme la XVIII Universitat d’Estudis de Gènere, donar continuïtat a la Càtedra d’Estudis de Violència de Gènere i intercanviar informació sobre polítiques d’igualtat i violència de gènere 

El primer acord, a través d'un conveni amb una aportació de l’Institut Balear de la Dona (IBdona) per valor de 24.000 euros, garantirà el desenvolupament de la XVIII Universitat d’Estiu d’Estudis de Gènere, que tindrà lloc entre l’11 i el 14 de juliol amb el títol «+ feminismes que mai». En la present edició de la Universitat d’Estudis de Gènere es duran a terme diferents conferències, com per exemple «És possible ser feminista negra sent acadèmica blanca?», a càrrec de Mercedes Jabardo Velasco, o «Les dificultats judicials en la lluita contra la violència de gènere», a càrrec de Joaquim Bosch Grau.

En l'acte celebrat aquest dimecres també s’ha presentat un altre acord que referma el compromís de l’IBdona en el manteniment de la Càtedra d'Estudis de Violència de Gènere per a l'any 2017. Es tracta d’una iniciativa sorgida l’any 2006, amb la qual es vol donar suport a la formació de la comunitat universitària de la UIB en qüestions relacionades amb la igualtat real entre dones i homes. Mitjançant aquest conveni, el Govern de les Illes Balears atorga una subvenció a la UIB, per un import de 36.000 euros, per mantenir el Màster Oficial en Polítiques d’Igualtat i Prevenció de la Violència de Gènere; divulgar els treballs referits a la violència de gènere i les polítiques d’igualtat; realitzar un concurs de curtmetratges amb continguts referits a la violència de gènere, i un concurs d’activitats de prevenció de la violència de gènere als centres educatius, entre d’altres actuacions.

El tercer dels convenis signats és per desenvolupar programes de col·laboració, intercanvi i cooperació en polítiques d’igualtat universitària i de violència de gènere. En aquest cas no suposa cap despesa econòmica.

La consellera Pilar Costa; la directora de l’IBdona, Rosa Cursach, i el rector de la UIB, Llorenç Huguet, han agraït la confiança i el suport mutu que des de fa divuit anys permet desenvolupar la Universitat d’Estiu d’Estudis de Gènere, mantenir la Càtedra d’Estudis de Violència de Gènere i treballar de manera conjunta en polítiques d’igualtat i contra la violència de gènere.També han assistit a l’acte la vicerectora de Projecció Cultural, Universitat Oberta i Seus Universitàries, Joana Maria Seguí; el vicerector de Campus, Cooperació i Universitat Saludable, Antoni Aguiló; i les doctores Esperança Bosch i Victòria Ferrer.