torna

Detall de la notícia

Imatge 2974669

El Govern presenta els criteris de selecció per accedir als seus 23 programes de Tecnificació Esportiva

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports ha presentat avui els criteris de selecció per a la temporada 2017-2018 per poder accedir als diferents programes de tecnificació del Centre de Tecnificació Esportiva de les Illes Balears del Govern.

El director general d'Esports i Joventut, Carles Gonyalons, i el gerent de la Fundació per a l'Esport Balear, Joan Noguera, i el seu director de Promoció i Patrocini, Biel Arrom, han presentat els criteris de selecció al poliesportiu Prínceps d’Espanya.

Actualment el Govern de les Illes Balears, a través de la Fundació per a l'Esport Balear, ens adscrit a la Conselleria, desenvolupa 23 programes esportius, 3 d’esports col·lectius (bàsquet, rugbi i voleibol) i la resta d’esports individuals (atletisme, bàdminton, boxa, ciclisme, gimnàstica artística femenina, gimnàstica artística masculina, lluita, motociclisme, natació, natació per a discapacitats, natació sincronitzada, piragüisme, salts de trampolí, taekwondo, tennis, tir amb arc, tir olímpic, triatló, vela, i windsurf).
 
Existeixen uns criteris de selecció específics per a cada programa de tecnificació. La intenció d'aquests criteris és localitzar i seleccionar, el més objectivament possible, els talents esportius de la Comunitat Autònoma. De l'aplicació dels criteris de selecció en sortirà el grup -per força, reduït- de joves que puguin formar part d'aquests programes.

Les pautes de selecció que s'especifiquen per a cada programa són resultat d'un profund estudi per part dels responsables tècnics i mèdics de la Fundació per a l’Esport Balear de la Conselleria. S'han tingut en compte paràmetres de cada especialitat, tal com els resultats esportius, el rànquing, la morfologia, i els indicadors que proporcionen les diferents proves biomèdiques, tècniques i físiques específiques de cada modalitat quan en són determinants per a la pràctica del seu esport.   
 
Una vegada aplicats els criteris es podran seleccionar, entre els joves aspirants a ingressar en els programes, aquells que potencialment s'ajusten més als perfils que els distints esports exigeixen i que permeten suposar una major projecció esportiva.

Hi ha un total de 270 places, la qual cosa suposa un augment d'un 2,6% respecte de la temporada 2016-2017 en què se'n van oferir 263.