torna

Detall de la notícia

Programa de Beques Carnet Jove 2017, de l'Institut Balear de la Joventut

El Programa Carnet Jove s’emmarca en la Direcció General d’Esports i Joventut de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports i, en aquest context, té l’objectiu de contribuir a promoure les noves polítiques de joventut que incentiven la participació social, el foment de la cultura, la mobilitat i l’emancipació dels joves en condicions assequibles i dignes. Tot això suposa donar un valor de participació social i ciutadana al Carnet Jove, a més de contribuir a millorar la qualitat de vida dels joves de les Illes Balears a través de l'oferiment i la promoció d’avantatges i descomptes en diferents àmbits.

En aquest context, i amb l’objecte de dur a terme iniciatives per donar visibilitat a les dificultats dels joves de Balears en la inserció laboral i la professionalització, es proposa novament, la convocatòria del programa de beques Carnet Jove per a l’any 2017, per afavorir els processos d’emancipació dels joves, promoure’n la formació i l’experiència en diferents àmbits professionals, i potenciar sectors de difícil accés al mercat de treball pels joves de les Illes Balears.

En l'actualitat, el Carnet Jove té més de 26.000 titulars a les Illes Balears que poden gaudir de serveis, avantatges i descomptes a totes les illes, a la resta de comunitats autònomes i a molts de països d’Europa.

El programa de beques Carnet Jove es va realitzar a les Illes Balears per primera vegada l’any passat, l’any 2016, amb vocació de continuïtat. Aquesta segona edició es convoquen 4 beques dotades amb 5.000,00 € cadascuna per la qual cosa, la dotació total del programa és de 20.000 €.

Els àmbits d’actuació d’aquesta segona convocatòria i les empreses de referència que col·laboren són els següents:

- Beca Carnet Jove d’Acció Social. Amb la col·laboració de l’INTRESS (Institut de Treball Social i Serveis Socials).

- Beca Carnet Jove d’Arqueologia. Amb la col·laboració de l’Ajuntament de Montuïri i del Museu Arqueològic de Son Fornés.

- Beca Carnet Jove de Cuina. Amb la col·laboració d’Andreu Genestra, cuiner i propietari dels restaurants Aromata i Andreu Genestra de l’Hotel Predi Son Jaumell.

Beca Carnet Jove de Comunicació. Amb la col·laboració del diari Ultima Hora.

Les empreses col·laboradores son de reconegut prestigi referents a les Illes Balears en el seu àmbit professional, i també destaquen per la seva voluntat d’implicació en la professionalització dels joves.