torna

Detall de la notícia

Imatge 2968444

El Duo Demian, Psaiko Quartet i el Duet Sureda-Muñoz, finalistes al certamen Art Jove de Grups de Cambra

Les formacions de joves intèrprets Duo Demian (Magí Garcias, piano, i Joan Jordi Oliver, saxo), Psaiko Quartet ( amb els saxofonistes Martin Castro, Borja Beneyto, Juan Alonso, i Franco Emanuel Sánchez) i el Duet Sureda-Muñoz (Joan Miquel Muñoz, baríton, i Joan Sureda, piano) han quedat finalistes del certamen 2017 d'Art Jove en la categoria de música de cambra. El jurat va deliberar i donar a conéixer el nom dels tres grups ahir després de les actuacions al Claustre de Sant Domingo d'Inca.

Les interpretacions musicals varen tenir lloc en el Festival Inclàssic, on totes les formacions participants en aquest certamen han destacat pel seu alt nivell. Hi participaren 12 grups de joves intèrprets amb un repertori d’entre 5 i 10 minuts. De les 12 formacions que s'han classificat, Duo Demian, Psaiko Quartet i el Duet Sureda-Muñoz passen a la final que se celebrarà a Eivissa el 16 de setembre al Centre Cultural Can Ventosa. El programa cultural Art Jove és una iniciativa de l’Institut Balear de la Joventut de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports que s’adreça a joves artistes nascuts o residents a les Illes Balears i en edats compreses entre els 16 i els 35 anys.

El Jurat va estar presidit per Albert Díaz, director del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears, i format per Tomeu Moll-Mas, músic i professor del Conservatori Professional de les Illes Balears, Maia Planas, cantant d’òpera i guanyadora del programa cultural Art Jove, i Marcelí Minaya, músic i director del festival Inclàssic.