torna

Detall de la notícia

Imatge 2968397

Ibavi i Ajuntament de Maó firmen un conveni per captar habitatge privat per destinar-lo a lloguer social

L’Ibavi reforma o condiciona la vivenda amb un pressupost màxim de 15.000 euros i, a canvi, el propietari la cedeix durant 9 anys per oferir-la a preu assequible

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, i la batlessa de Maó, Conxa Juanola, han firmat avui un conveni de col·laboració per desenvolupar el programa de captació d’habitatge lliure per destinar-lo a lloguer social.

En base a aquest programa, l’Institut Balear de l’Habitatge (Ibavi) reforma o condiciona les vivendes, amb un pressupost màxim de 15.000 euros, i, a canvi, el propietari les cedeix durant 9 anys per poder oferir-les amb condicions assequibles i per davall del preu del mercat.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Maó es compromet a implicar-se directament per fer arribar als propietaris del municipi aquesta oferta, ja que compta amb un Servei propi d’Habitatge. El consistori ha identificat prop de 500 vivendes buides i, a partir d’aquesta informació, intentarà captar les màximes possibles per al programa.

El conseller Marc Pons ha destacat l’estreta col·laboració amb la que treballen els tècnics del Servei d’Habitatge de Maó i de l’Ibavi, amb l’objectiu comú d’aconseguir més habitatges a un preu assequible compartint recursos i projectes i, a més, amb la seguretat que aporta la intervenció de l’administració.

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat ha recordat que la Conselleria ha destinat en els pressupostos de 2017 una partida de 355.000 euros per reformar habitatges particulars a canvi que els seus propietaris els cedeixin temporalment per lloguer social.

Accés a l’habitatge

Aquest programa és una mesura més adoptada per la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat per incrementar el número d’habitatges destinats a lloguer social. Altra de les línies d’actuació desenvolupades és la requalificació de tots els habitatges de l’Ibavi a règim de lloguer, en lloc de compra.

A nivell normatiu, les lleis de l’Habitatge i la d’Urbanisme de les Illes Balears inclouran  mesures per obtenir més vivendes i per obligar a què els planejaments destinin el 30% del sòl residencial a habitatge protegit.

També s’ha recuperat la construcció de nous habitatges de protecció oficial, com la promoció que s’està realitzant a la localitat menorquina de Sant Lluis, que està suposant una inversió de 653.000 euros.

Finalment, destaca la recuperació d’habitatges ocupats per llogaters que injustificadament no paguen, una actuació que està lligada a un pla d’adequació de rendes per aconseguir la permanència en la vivenda adaptant la renda als ingressos disponibles.