torna

Detall de la notícia

Imatge 2967844

1737 docents i 20.992 alumnes participen cada curs de les activitats dels 8 camps d'aprenentatge de Balears

El conseller d'Educació i Universitat, Martí March, acompanyat del director general d'Innovació i Comunitat Educativa, Jaume Ribas, i del delegat d'Educació a Menorca, Joan Marquès, ha assistit aquest dijous, 15 de juny, a l'acte de reconeixement dels 25 anys del camp d'aprenentatge des Pinaret celebrat a l'Ajuntament de Ciutadella amb la participaciió de la batlessa, Joana Gomila i la regidora d'Educació, Nati Benejam.

Al matí,  el conseller i la resta del seu equip s'ha reunit amb els professors dels 8 camps d'aprenentatge que hi ha a Balears, afegint-se a la trobada anual que enguany es celebra a Menorca.


Els Camps d’Aprenentatge de les Illes Balears són uns serveis educatius que ofereixen als professors i als alumnes la possibilitat de treballar objectius i continguts del currículum relacionats amb l’educació ambiental i la possibilitat de fer estades en un medi singular. Actualment a Balears hi ha els següents camps: Son Ferriol, Orient, Bunyola, Binifaldó i Es Palmer a Mallorca, Sa Cala a Eivissa, el camp de Formentera i el Far de Cavalleria i Es Pinaret a Menorca.

Es Pinaret és una zona verda municipal. Fins fa uns anys era un lloc menorquí tradicional. Avui encara conserva els seus elements característics: casal, bouers, era, sínies, barraques de bestiar, etc. La zona on hi ha el Camp d’Aprenentatge és un canal en el qual se conserva la part de conreu, l’hort amb arbres fruiters i una zona d’ametllerar i garrover en fase de recuperació. A la part de Tramuntana hi ha una garriga amb pins en bon estat de conservació. Es Pinaret va començar a funcionar com a Camp d'Aprenentatge l'any 1992. Aquest camp té una mitjana de participació d'alumnes d'un milenar per curs.

Els camps esdevenen vertaders centres educatius, que complementen la feina diària a les aules i ofereixen a professorat i alumnat noves eines d’aplicació pràctica i d’experimentació, afavorint l’aprenentatge significatiu i el desenvolupament de les capacitats bàsiques. Han esdevingut un recurs molt apreciat pel professorat de les diferents etapes educatives; així ho avala la nombrosa participació en les diferents activitats que ofereixen, amb una mitjana anual de 1737 docents i 20.992 alumnes.